Lucrări de întreținere au demarat pe drumul judeţean 109A (DJ 108B)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Lucrări de întreținere au demarat pe drumul judeţean 109A (DJ 108B) – Ciubăncuța – Ciubanca – limită Sălaj, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

Autoritățile județene au anunțat că pe drumul judeţean 109A (DJ 108B) – Ciubăncuța – Ciubanca – limită cu judeţul Sălaj au demarat lucrări de întreținere curentă și periodică. Acestea vizează un sector în lungime de 8.8 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 48+500 și 57+300.

● În această fază se execută realizarea de casete în vederea lărgirii căii de rulare pe anumite sectoare și tăieri de lăstăriș și vegetație din vecinătatea căii de rulare.

● Lucrările vor consta în plombări, tratarea burdușirilor, realizarea de casete în vederea lărgirii căii de rulare, reprofilarea drumului cu cilindrare cu adaos de balast, realizarea de șanțuri și acostamente, completarea de acostamente, curățarea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea podețelor, tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare, montarea de parapeți în zonele unde situația impune acest lucru, așternere de strat de balast stabilizat și așternere de covor asfaltic.

Drumul judeţean 109A asigură legătura între județele Cluj şi Sălaj.

Conform autorităților, pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 56+000 și kilometrul 57+300, cel care face legătura directă cu județul Sălaj, lucrările de întreținere se vor finaliza cu așternerea de covor asfaltic.

Nu în ultimul rând, pentru completa finalizare a lucrărilor vor mai fi realizate lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x