A fost finalizată asfaltarea tronsonului Buru (DN 75) – limită cu județul Alba

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Consiliul Județean Cluj a anunțat finalizarea asfaltării tronsonului Buru (DN 75) – limită cu județul Alba.

Sectorul de drum județean situat între joncțiunea cu Buru (DN 75) și limita cu județul Alba a fost asfaltat, au anunțat autoritățile județene. Această porțiune de drum a fost inclusă în cadrul lucrărilor de întreținere desfășurate pe drumul județean 107M Băișoara – Iara – Surduc – Buru (DN 75) – limită cu judeţul Alba.

● În continuare, în prezent se execută lucrări de asfaltare pe tronsonul Surduc – Iara – Băișoara. În această fază, a fost asfaltat sectorul de pe raza localității Surduc, lucrările de asfaltare desfășurându-se acum pe raza localității Iara și urmând să continue pe direcția Băișoara.

● Lucrările de întreținere pe drumul județean 107M vizează un sector în lungime de aproape 18 kilometri, cuprins între pozițiile 24+300 și 42+000. Acestea constau, în funcție de starea carosabilului, în frezarea asfaltului în zonele deteriorate, plombări cu îmbrăcaminte asfaltică, tratarea burdușirilor și alte lucrări pregătitoare în vederea asfaltării. Totodată, mai sunt prevăzute lucrări de completare a acostamentelor, marcaje și semnalizare rutieră.

Drumul recent asfaltat traversează una dintre cele mai pitoreşti zone montane și turistice din judeţ – Băişoara, Valea Ierii, Buru. Totodată, acesta reprezintă una dintre cele mai importante căi de acces dintre județele Cluj și Alba.

Conform autorităților, ca urmare a finalizării asfaltării, de pe acest sector au fost extrase carote, de către un laborator specializat, pentru verificarea calităţii stratului de asfalt, respectiv a grosimii şi consistenţei acestuia.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x