Un weekend Best of TIFF, pe platforma de streaming a festivalului

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Un weekend Best of TIFF pe platforma TIFF Unlimited.

Filme care au cucerit juriul și publicul la Festivalul Internațional de Film Transilvania se văd în acest sfârșit de săptămână gratuit, online. TIFF Unlimited a pregătit un weekend Best of TIFF pentru cinefili. O viață de petreceri și excese vs. una molcomă, dar plină de umor și pasiune pentru cinema – ambele își găsesc locul în selecția mereu surprinzătoare a festivalului, marca Mihai Chirilov. Producțiile premiate din Belgia și Uruguay, Belgica și La vida útil, reamintesc de spiritul TIFF – căutări cinefile și descoperiri de neuitat.

Filmele vor putea fi accesate gratuit doar la ora anunțată, de pe teritoriul României, după care vor rămâne disponibile pentru abonații platformei TIFF Unlimited.

Sâmbătă, 25 aprilie

ora 17:00 – Scurtmetraje românești

● Un cartus de Kent și un pachet de cafea, r. Cristi Puiu (Ursul de Aur pentru scurtmetraj, Berlinale 2004)
● Megatron, r. Marian Crișan (Palme d’Or pentru scurtmetraj, Cannes 2008)
● Miss Sueño, r. Radu Potcoavă
● Betoniera, r. Liviu Săndulescu

ora 21:00 – Belgica; Regia: Felix van Groeningen

Crazy Belgians! Un film ca un party uriaș, despre o viață de excese – alcool, droguri și sex – pe muzică excelentă a celor de la Soulwax, care au compus 16 melodii pentru trupele fictive din scenariu. Semnat de regizorul lui The Broken Circle Breakdown, filmul e inspirat de povestea reală a tatălui său, care a deschis faimosul bar Charlatan în orașul Ghent. Filmul de închidere TIFF 2016. Premiul pentru regie, Sundance 2016

Duminică, 26 aprilie

ora 21:00 – La vida útil/ A Useful Life
Regia: Federico Veiroj

Dragoste de cinema, nostalgie și umor – un film emoționant despre cinefilie și despre un mod de viață care dispare sub ochii noștri. Bilete nu se prea vând, scaunele sunt uzate, proiectoarele sunt vechi, chiria e neplătită, așa că Cinemateca din Montevideo, de care Jorge se ocupă de 25 de ani, se închide. La 45 de ani, Jorge trebuie să se reinventeze. Dar poate că-l vor ajuta chiar filmele? Protagonistul este jucat de criticul de film uruguayan Jorge Jellinek. Premiul Special al Juriului, TIFF 2011.

Nou pe TIFF Unlimited
El Viaje de Keta/ Trip cu Keta
Regia: Julio Bekhór and Fernando Sama

Un hit de public la TIFF, o comedie neagră despre un make-up artist pe care kilogramele în plus, dependenţa de marijuana şi părul roz o cam împiedică să-şi găsească de lucru. Ajunge să vândă droguri unui grup eclectic de clienţi – o actriţă de telenovele, un cuplu de swingeri, o casnică puritană şi o călugăriţă care numai puritană nu e… „Ireverent, transgresiv, psihedelic”- Variety
Premiera mondială la TIFF 2018, în secțiunea tematică A fi sau a nu fi corect politic?
*Disponibil pentru abonați.

TIFF Unlimited este primul serviciu de streaming (SVoD) lansat de un festival de film din România și singurul produs de acest gen din Europa Centrală și de Est. Platforma poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual. Noii abonați beneficiază de o perioadă extinsă de free trial de 14 zile. Detalii pe unlimited.tiff.ro.

Recomandările lui Chirilov

Săptămâna asta, directorul artistic al TIFF vă propune o mini-colecție de filme pe Sex Mood.

● La Vie d’Adele, regia Abdellatif Kechiche, Palme d’Or 2013;
● Love, de Gaspar Noé;
● Nymphomaniac I și II, de Lars von Trier.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x