De interesŞtiri

Lucrări de întreținere pe DJ 161 Panticeu – Sărata – limită cu județul Sălaj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Joi, 30 aprilie, au demarat lucrări de întreținere pe DJ 161 Panticeu – Sărata – limită cu județul Sălaj, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

Pe drumul județean DJ 161 Panticeu – Sărata – limită cu județul Sălaj au fost începute lucrări de întreținere curentă și periodică. Acestea se vor finaliza cu așternere de covor asfaltic. Conform autorităților, lucrările vizează un sector de drum în lungime de 7 kilometri, de la kilometrul 41+100 până la kilometrul 48+100.

În această fază se realizează casete în vederea lărgirii căii de rulare, pe anumite sectoare și tăieri de lăstăriș și vegetație din vecinătatea căii de rulare în vederea asigurării frontului de lucru.

Acest drum județean asigură legătura între judeţele Cluj şi Sălaj.

Lucrările realizate în această perioadă constau în reprofilarea drumului cu cilindrare și adaos de piatră spartă, tratarea burdușirilor și a tasărilor, respectiv refacerea fundației de balast și a fundației de piatră. Totodată, acestea vizează realizarea de casete în vederea lărgirii căii de rulare pe anumite sectoare, realizarea, completarea și aducerea la profil a acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea podețelor și așternerea  stratului de balast stabilizat, ca lucrări premergătoare așternerii de covor asfaltic pe întreaga lungime a sectorului vizat.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x