Reguli excepționale pentru cea de-a 93-a ediție a Premiilor Oscar®

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Academia Americană de Film a aprobat reguli excepționale pentru înscrierea filmelor la cea de-a 93-a ediție a Premiilor Oscar®.

O serie de reguli excepționale există în momentul de față, pentru creatorii de film, menite să le ușureze înscrierea la ediția din 2021 a Premiilor Oscar®. Pentru anul viitor, în mod excepțional, Academia Americană de Film a anunțat că permite înscrierea în competiția Oscar® a filmelor transmise online. O altă noutate este faptul că două categorii: mixaj de sunet și editare sunet, vor fi combinate într-una singură.

Din cauza pandemiei provocate de virusul Covid-19, toate cinematografele din Los Angeles s-au închis de luni, 16 martie 2020. Conform regulamentului în vigoare, filmele eligibile pentru înscriere aveau de îndeplinit mai multe condiții, printre care și să ruleze o anumită perioadă de timp în cinematografe. Având în vedere această situație, filmele care aveau lansări planificate, dar o să facă filmul disponibil online, vor putea fi înscrise la categoria Cel mai bun film sau la alte categorii speciale. Această derogare este excepțională, doar pentru cea de-a 93-a ediție a Premiilor Oscar®.

Realizatorii trebuie să țină seama de următoarele dispoziții:

  1. Filmul trebuie să fie disponibil pe site-ul Academiei Americane de Film, dedicat membrilor, la 60 de zile de la lansare;
  2. Filmul trebuie să îndeplinească toate celelalte cerințe.

La o dată ulterioară, stabilită de Academie, atunci când cinematografele se vor redeschide, aceste reguli excepționale nu se vor mai aplica.

“Academia crede cu tărie că nu există o modalitate mai bună de a experimenta magia filmelor, decât la cinema. Angajementul nostru în acest sens este neschimbat și de nezdruncinat. Cu toate acestea, pandemia istorică tragică de Covid-19 a dus la necesitatea acestei excepții. Academia sprijină membrii și colegii în aceste vremuri tulburi. Recunoaștem importanța de a-și face văzută și celebrată munca, mai ales acum, când publicul apreciază filmele mai mult ca niciodată.” a spus președintele Academiei, David Rubin și CEO Dawn Hudson.

Consiliul Guvernatorilor a anunțat de asemenea reguli schimbate la categoriile: Sunet, Muzică și Film Străin.

• Cele două categorii de Sunet, Mixaj și Editare Sunet, au fost combinate, pentru a celebra efortul echipei. Numărul statuetelor Oscar® rămâne același.

• În categoria Muzică (Cântec original), pentru ca o piesă să fie eligibilă, va trebui să aibă minimum 60% muzică originală. În plus, pentru continuări și filme de franciză, o piesă trebuie să aibă minimum 80% muzică nouă.

• La categoria Film străin, toți membrii eligibili ai Acamiei vor fi invitați să participe în rundele preliminare. Aceștia vor putea vota doar dacă vor viziona numărul necesar de materiale.

Cea de-a 93-a ediție a Premiilor Oscar® va avea loc duminică, 28 februarie 2021, și va fi transmisă de televiziunea ABC.

Pentru detalii puteți accesa următorul link oscars.org/rules.

Despre Academia Americană de Film.

Academia Americană de Film (The Academy of Motion Picture Arts and Sciences) este o comunitate globală ce reunește peste 9.000 dintre cei mai buni artiști, cineaști și realizatori de filme. Pe lângă celebrarea și recunoașterea excelenței în cinematografie prin intermediul premiilor Oscar, Academia sprijină și o paletă largă de inițiative ce promovează arta și știința în filme, inclusiv programe cu publicul, educaționale, și viitorul Muzeu al Academiei, care este în construcție, în Los Angeles.

foto credit: Todd Wawrychuk / ©A.M.P.A.S.

Adaptarea: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x