Evenimente

250.000 de gameri au participat de 1 mai la Gaming Marathon

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Cea de-a doua ediție a Gaming Marathon a adunat 250.000 de gameri din toată țara, pe cele 26 de „scene”, unde youtuberii lor preferați au organizat competiții în cele mai populare jocuri video și au oferit zeci de premii.

Pe 1 mai, timp de peste 12 ore, 250.000 de gameri au intrat în competiții sau au urmărit stream-urile de pe Youtube sau Twitch ale lui Mădălin, Ovvy, Imogen, Palash, Andu, Zombilău, Zoozix, Werty, Antonia Knuckle, Gannicus, AmyClaire, Jaxi, AlexaTV, IceManLucky, Gereveu, Bobospider, Tedereu, MoonGaming, Krieppen, String, Skaaro, itsgossiplol și laylow48. Ovvy și Andu au organizat meciuri de FIFA20, Jaxi și Werty și-au invitat followerii în meciuri de Counter-Strike: Global Offensive, iar cel mai nou joc shooter multiplayer Valorant a fost jucat împreună cu fanii de către IceManLucky, Gereveu, Zoozix și mulți alții. Alte jocuri video de ale căror competiții gamerii s-au bucurat au fost League of Legends, Fortnite, Brawl Stars, PUBG, Minecraft și DotA2.

În cadrul campionatului de motorsport virtual Racing League Romania powered by BMW, tenisman-ul Florin Mergea și piloți români precum Alexandru Cascatău și Alex Mirea au participat la trei curse demonstrative. Fotbalistul Denis Alibec a jucat jocul DotA2 împreună cu fanii lui și echipa de esport NextPlease! Gaming.

Evenimentul principal al maratonului, cel care a și strâns cele mai multe vizionări, 115.000, a fost o competiție între două echipe formate din 10 youtuberi care și-au demonstrat skill-urile la Counter-Strike: Global Offensive, la desenat în SKribbl.io și, poate cea mai dificilă probă, la un meci în jocul clasic retro Counter-Strike 1.6.

Evenimentul este inițiat de Bucharest Gaming Week și Nexus Gaming.

Nexus Gaming este cea mai de succes organizație de esports din România, cu numeroase premii la competițiile internaționale cu echipele de CS:GO, League of Legends și PUBG.

Bucharest Gaming Week este evenimentul dedicat gamerilor români, cu misiunea de a promova și a pune în lumina reflectoarelor industria dezvoltatoare de jocuri video locale. A patra ediție a Bucharest Gaming Week va avea loc pe 19 – 25 octombrie 2020 în diferite locații în București și va culmina cu evenimentul central de la Palatul Parlamentului, în weekend-ul 24 – 25 octombrie.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x