Lucrări în infrastructura de apă vor fi executate în zona Gherlei

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Cel de-al treilea contract de lucrări în infrastructura de apă, din cadrul proiectului european în valoare de 355.600.000 de euro, a fost semnat la finele lunii aprilie.

Încep lucrările de alimentare cu apă și canalizare în municipiul Gherla și comunele limitrofe, a anunțat Consiliul Județean Cluj. În acest sens, în utima zi a lunii aprilie, a fost semnat cel de-al treilea contract de lucrări în infrastructura de apă, ce va fi implementat în județul Cluj în cadrul proiectului european POIM.

Lucrările la infrastructura de apă și canalizare vor fi executate pe raza municipiului Gherla, a localităților Hășdate și Silivaș, precum și în cele opt localități componente ale comunelor Sânmartin, Țaga, Buza și Cătina.

Conform autoritățior județene, noua rețea va fi dată în folosință peste maxim 24 de luni.

Edificarea noii rețele de apă și canalizare costă aproape 43.000.000 lei.

● Lucrările vor viza reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă pe 80 de km, cu 1.550 branșamente, pe 31 de străzi.

● Sistemul de canalizare va fi reabilitat și extins pe o lungime totală de 11.5 km, cu 845 racorduri, pe 37 străzi.

● Investițiile vor fi realizate pe raza municipiului Gherla, respectiv în localitățile Hășdate, Silivaș, Sânmartin, Târgușor, Măhal, Diviciorii Mari, Țaga, Nasal, Buza și Feldioara, au precizat autoritățile.

Valoarea celui de-al treilea contract de lucrări aferent programului major de investiții derulat în cadrul ”Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014 – 2020” se ridică la 42.843.271,77 lei fără TVA. Contractul a fost semnat la sediul Companiei de Apă Someș S.A., joi, 30 aprilie 2020.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x