Parcări speciale pentru biciclete au fost amenajate în două locații din oraș

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
96 de locuri moderne pentru parcarea bicicletelor au fost amplasate în parkingurile Primăverii și Băișoara.

Două parcări speciale pentru biciclete, având în total 96 de locuri disponibile, au fost amenajate în parkingurile Primăverii și Băișoara. Prin această investiție, autoritățile locale urmăresc creșterea calității spațiului public pentru cei care aleg alternative la transportul cu mașina personală, pentru bicicliști și pietoni. Primăria municipiului Cluj-Napoca a anunțat cu această ocazie că promovează și încurajează utilizarea în oraș a oricărui mijloc de transport nepoluant.

Noile parcări speciale pentru biciclete au următorul sistem:

● cetățeanul are acces în adăpost pe bază de cartelă sau cod;

● rastelurile mobile pentru biciclete sunt acționate manual, cu minim de efort;

● pentru siguranță, adăpostul este supravegheat video;

● cererile pentru locurile de parcare pentru biciclete vor fi depuse și repartizate după recepția finală a rastelurilor pentru biciclete și aprobarea în Consiliul Local a Regulamentului de atribuire (lunile mai – iunie 2020).

Proiectul pilot a fost realizat de către Sky Park Systems S.R.L.

Parcarea a fost realizată în urma procesului de Bugetare participativă. Valoarea investiției este de 190.400 lei cu TVA.

În urma procesului de Bugetare participativă a fost implementat proiectul „Parcări de biciclete sigure”, constând în construirea unor structuri pentru biciclete care să permită parcarea lor într-un loc amenajat la standarde moderne și supravegheat. Inițiativa propusă și selectată de cetățeni prin procesul de bugetare participativă s-a materializat într-un proiect pilot ce include două astfel de parcări speciale pentru biciclete, în parkingurile Primăverii și Băișoara.

Conform autorităților locale, proiectele noi ale municipalității vor avea implicit facilități și locuri de parcare pentru biciclete. Spre exemplu, parkingurile în curs de realizare Primăverii nr. 8, Primăverii nr. 20 și Mogoșoaia nr. 9 au prevăzute astfel de amenajări moderne pentru parcarea bicicletelor.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x