De interesŞtiri

900 de arbori au fost plantați în ultimele luni în oraș

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
900 de arbori au fost plantați în Cluj-Napoca, pe parcursul ultimelor luni, a anunțat Primăria municipiului Cluj-Napoca.

În sezonul toamnă-primăvară au fost plantați aproximativ 900 de arbori cu balot, la diverse obiective, școli sau parcuri, a anunțat Primăria. La școli au fost plantați peste 500 copaci. În Parcul Central și la Baza Sportivă Gheorgheni au fost plantați 30 de stejari aurii. Conform autorităților, până la sfârșitul acestei luni vor mai fi plantați cel puțin 55 de arbori cu balot la mai multe școli din municipiu, dar și pe diverse străzi.

O mare parte din acești arbori au fost plantați odată cu lucrările de modernizare și reabilitare a mai multor străzi și parcuri din oraș:

● 51 arbori pe strada Regele Ferdinand, cu mențiunea că până în prezent nu a existat niciun copac pe această stradă;

● 48 arbori noi pe strada Molnar Piuariu prin lucrările care sunt în curs de finalizare;

● 64 arbori plantați în acest sezon pe strada Bună Ziua;

● 165 arbori în noul parc „Între Lacuri”.

Plantările de arbori din această primăvară sunt aproape finalizate la Cluj-Napoca.

„Direcția Primăriei Municipiului Cluj-Napoca este una clară: dimensiunea verde este un factor cheie pentru calitatea vieții cetățenilor. Vom continua astfel „înverzirea” diverselor obiective din oraș și crearea de *coridoare verzi* pentru îmbunătățirea calității spațiilor publice din Cluj-Napoca, pentru ca toți clujenii să se poată bucura de frumusețea și liniștea naturii, dar mai ales de aerul curat.” – Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Acțiunile de plantare pe raza municipiului Cluj-Napoca vor fi reluate în toamnă, când condițiile vor fi propice plantărilor de arbori.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x