De interesŞtiri

Modificări ale traficului rutier, pentru lucrări pe strada Petru Maior

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Au început lucrările pe strada Petru Maior.

Primăria Cluj-Napoca a anunţat începerea unor lucrări pe strada Petru Maior (trotuarul de pe partea numerelor fără soț). Pe această porțiune se va executa modernizarea rețelelor electrice, urmată apoi de refacerea integrală a structurii rutiere.

Pe durata lucrărilor, circulația s-a reorganizat astfel:

traficul pietonal se va devia pe celălalt trotuar pe la cele 2 treceri de pietoni existente spre Calea Moților, respectiv Piața Lucian Blaga;

se va restricționa circulația auto pe banda de lângă bordură, pe sensul de circulație dinspre Piața Lucian Blaga spre Calea Moților;

ieșirea de pe strada Petru Maior în Piața Lucian Blaga se va asigura restricționat doar pe două benzi, față de cele 3 existente.

Lucrările se desfășoară în cadrul proiectului ,,Creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal în zona urbană: reabilitare și extindere zona pietonală piața Lucian Blaga, strada Republicii (primul tronson), strada Napoca, strada Petru Maior, strada Emil Isac și amenajare piste de biciclete”, proiect finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.”

Lucrările derulate pe această stradă din zona centrală vor fi gata în luna septembrie, conform autorităților.

Termenul contractual de finalizare a diferitelor lucrări preliminare de modernizare la rețelele electrice și pe tronsoanele necesare din afara amplasamentului – lucrări desfășurate de SDEE Electrica Cluj, Compania de Apă și CFO Integrator este de 5 iunie 2020.

Având în vedere termenele asumate de companiile de rețele edilitare, respectiv termenul din contractul cu SC Diferit SRL, Primăria Cluj-Napoca estimează ca termen integral de finalizare a seriei de lucrări pe strada Petru Maior luna septembrie 2020.

Participanții la trafic sunt sfătuiți să respecte reglementările temporare ale circulației și să fie prudenți în zona șantierului. Noile restricții de circulație vor fi semnalizate prin indicatoare rutiere.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x