S-au anunțat lucrări la rețeaua de apă și canalizare din zona Huedinului

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
În perioada următoare vor demara lucrări pentru realizarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în orașul Huedin și în satele din jur.

Rețeaua de apă și canalizare din zona Huedinului va fi extinsă și reabilitată, a anunțat Consiliul Județean Cluj. Conform autorităților, lucrările vor debuta în perioada imediat următoare și se vor derula pe o perioadă de cel mult 16 luni. Proiectul vizează extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apǎ şi canalizare din orașul Huedin și comunele Sâncraiu – localitățile Brăișor și Aluniș, Izvoru Crișului – localitățile Șăula și Izvoru Crișului, Poieni – localitatea Morlaca precum și din comuna sălăjeană  Almașu – localitățile Fildu de Jos și Almașu.

Banii pentru realizarea investiției în apă și canalizare provin din fonduri europene.

Lucrările pentru îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare din zona Huedinului sunt parte a proiectului european în valoare de 355.600.000 de euro, finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020. Contractul de lucrări ce prevede „Extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă şi canalizare în orașul Huedin și sistemul Huedin Rural”, a fost semnat de conducerea Companiei de Apă „Someș” SA.

Aproape 27.000.000 lei fără TVA, din bani europeni, vor fi folosiți pentru realizarea lucrărilor.

● În orașul Huedin, lucrările vor viza reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime totală de circa 13.600 de metri, acoperind 26 de străzi. În total vor fi realizate 435 de branșamente la consumatori. În ceea ce privește extinderea rețelei de canalizare, ea se va realiza pe 18 străzi și va măsura o lungime totală de 8.867 metri și 320 de racorduri la imobile.

● În cele șapte sate situate în jurul orașului Huedin vor fi extinse și reabilitate rețele de apă pe o lungime de aproape 23 km și 250 de branșamente. În plus, vor mai fi edificate trei rezervoare de apă, o stație de pompare, cămine de vane etc.

Valoare investiției este de 26.953.123,38 lei fără TVA. Conform autorităților, în urma executării acestor lucrări va fi extinsă aria de acoperire a actualei rețele de apă și vor fi prevenite avariile și întreruperile în furnizarea serviciului de alimentare cu apă.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x