Evenimente

Music & Love: CineLatino Weekend pe platforma online a TIFF

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Un weekend cu aer sud-american, CineLatino Weekend, urmează pe platforma de streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Filme care evocă spiritul latino: o iubire încercată de circumstanțe imprevizibile în El Incendio, distins cu Trofeul Transilvania la TIFF 2015, și povestea unei rebeliuni cuceritoare în muzică – documentarul Chavela. Filmele din CineLatino Weekend pot fi vizionate gratuit pe 30 și 31 mai, la orele anunțate, de pe teritoriul României, după care pot fi accesate oricând pe platforma de streaming a TIFF, pe bază de abonament.

Sâmbătă, 30 mai

ora 21:00 – Chavela
Regia: Catherine Gund, Daresha Kyi

Portretul fascinant al unei vieți tumultoase. De-a lungul unei extraordinare călătorii, care a început pe străzile din Costa Rica, Chavela Vargas a devenit o emblemă a Mexicului, iubită pentru patosul și profunzimea muzicii sale. Iată povestea ei de icon rebel, cu momentele ei de grație, dar și cu cele de cădere, cu pasiunile ei, inclusiv relația cu pictorița Frida Kahlo.

Duminică, 31 mai

ora 21:00 – El Incendio/The Fire
Regia: Juan Schnitman

Pe ultima sută de metri înaintea de semnarea contractului pentru primul lor apartament, Lucía şi Marcelo scot 100.000 de dolari de la bancă. Semnarea contractului se amână însă pe a doua zi. Următoarele 24 de ore, cu banii ascunși în casă, vor dezvălui adevărata natură a dragostei lor, criza în care se află, dar şi violenţa care zace în interior.
Filmul a câștigat Trofeul Transilvania la TIFF 2015.

Nou pe TIFF Unlimited
Bad Hair/ Pelo Malo
Regia: Mariana Rondón

Junior are 9 ani şi un păr cârlionţat, rebel. Vrea să şi-l îndrepte pentru poza din albumul de an, preocupat să arate ca un star pop la modă. Asta deschide un conflict cu mama sa, care simte cum lumea îi fuge de sub picioare când ghicește în fiul ei primele impulsuri homosexuale.

Trofeul San Sebastian, 2013; Secțiunea Supernova, TIFF 2014
*Disponibil pentru abonați, din 30 mai

TIFF Unlimited este primul serviciu de streaming (SVoD) lansat de un festival de film din România și singurul produs de acest gen din Europa Centrală și de Est. Platforma poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual. Noii abonați beneficiază de o perioadă extinsă de free trial de 14 zile. Detalii pe unlimited.tiff.ro.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x