De interesŞtiri

Pe drumul judeţean 161C Iclod – Aluniş – Corneni se asfaltează

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Lucrări de modernizare se desfășoară pe drumul judeţean 161C Iclod – Aluniş – Corneni.

Lucrările de reabilitare și modernizare ce au loc pe drumul judeţean 161C Iclod – Aluniş – Corneni au intrat într-o nouă fază. Consiliul Județean Cluj a anunțat că pe această porțiune de drum, în etapa actuală a lucrărilor, se așterne asfalt.

● Lucrările de modernizare, în ansamblu, vizează sectorul de drum Iclod – Aluniş, în lungime de 10.3 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 10+300.

● Înaintea asfaltării au fost executate lucrări constând în realizarea de șanțuri, casete de lărgire a căii de rulare, burdușiri, așternere de strat de piatră pe sectoare și alte lucrări specifice premergătoare așternerii celor două straturi de asfalt, în această fază a demarat așternerea primului strat de asfalt pe sectorul de drum cuprins între km 3+600 și km 7+080.

● În cadrul aceluiași proiect de investiții, sectorul de drum Aluniş – Corneni, în lungime de 2.7 kilometri, de la kilometrul 10+300 până la kilometrul 13+000, a fost asfaltat integral.

Conform autorităților județene, modernizarea şi reabilitarea acestui drum va asigura cetăţenilor din zonă un acces rapid şi în condiţii de siguranţă la drumul naţional DN 1C, prin localitatea Iclod, şi, mai departe, pe direcţiile Cluj-Napoca şi Gherla – Dej.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x