Proiect pentru dotarea Spitalului de Copii din Cluj, cu bani europeni

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Autoritățile județene au anunțat demararea unui nou proiect cu fonduri europene, pentru dotarea cu echipamente și aparaturi medicale ultraperformante a unui spital.

Noul proiect pentru dotarea Spitalului de Copii din Cluj se referă la achiziționarea, cu bani europeni, a 258 de noi echipamente și aparaturi de înaltă tehnologie. Valoarea totală a proiectului este de 12.398.491 de lei, cu TVA inclus. Acesta urmează să fie depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 „Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”.

Conform autorităților județene, investiția este justificată de faptul că, în noul context epidemiologic, generat de pandemia de COVID-19, dotările existente în cadrul UPU nu sunt suficiente și nu satisfac nevoile în derularea activității de zi cu zi.

În acest context, aparatura medicală de înaltă performanță ce va fi achiziționată prin proiect este necesară pentru a asigura tratamentul, monitorizarea și îngrijirea pacienților critici pediatrici în cazul epidemiei cu COVID-19.

Plenul Consiliului Județean Cluj a aprobat proiectul ce vizează „Dotarea Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca în contextul pandemiei COVID-19” și cheltuielile referitoare la acesta.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x