O nouă etapă în construirea Spitalului Pediatric Monobloc

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Proiectul de lege pentru obținerea terenului destinat construirii noului Spital Pediatric Monobloc a fost avizat favorabil în comisiile de specialitate din Camera Deputaților, la începutul lunii iunie.

O nouă etapă în construirea noului Spital Pediatric Monobloc așteaptă finalizarea. În acest sens, proiectul pentru obținerea terenului trebuie votat în Camera Deputaților și apoi legea va fi trimisă pentru promulgare președintelui României.

Consiliul Județean a anunțat că a demarat deja un concurs pentru a găsi consultantul care să stabilească cele mai bune soluții pentru Spitalul Pediatric Monobloc. Acesta trebuie să asigure consultanța și organizarea concursului internațional de soluții în două etape pentru Spitalul Pediatric Monobloc. Acest nou spital va reuni în aceeași clădire toate secțiile Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.

Conform autorităților, în prezent, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii este un spital pavilionar care își desfășoară activitatea în 9 locații diferite, având în structura actuală 11 secții, 2 compartimente, stația de dializă, UPU, distribuite în 14 clădiri aflate pe raza orașului Cluj-Napoca, cu o distanță medie de aproximativ 4 km între ele. Analiza rezultatelor statistice privind activitatea medicală desfășurată de unitate evidențiază un număr de aproximativ 70.000 de cazuri/an care sunt asistate în spital.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x