De interesŞtiri

Există oferte pentru reabilitarea Castelului Banffy din Răscruci

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
După numeroase anunțuri fără ecou, s-au găsit până la urmă firme interesate în reabilitarea Castelului Banffy din Răscruci.

Există oferte pentru reabilitarea Castelului Banffy din Răscruci; Consiliul Județean Cluj a anunțat faptul că trei firme sau asocieri de firme au depus oferte pentru execuția lucrărilor asupra imobilului vizat și a parcului-monument.

– În această etapă, autoritățile județene au anunțat deschiderea ofertelor depuse de firmele interesate să restaureze ansamblul monument istoric Castel Bánffy din satul Răscruci.

– În perioada următoare, comisia de evaluare va verifica documentația din punct de vedere tehnic și financiar. Conform autorităților, în ceea ce privește criteriul de atribuire a unei oferte pentru reabilitarea Castelului Banffy din Răscruci, acesta este reprezentat de raportul calitate-preț; ponderea alocată factorului preț este de 60% iar cea a factorului tehnic este de 40%.

Lucrările vor dura maxim doi ani și vor costa aproximativ 30.000.000 lei.

Valoarea totală estimată a lucrărilor de restaurare și conservare care vor trebui realizate în maxim 24 de luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor este de 29.306.279,14 lei fără TVA. Din această sumă, 19.296.310,51 lei reprezintă valoarea lucrărilor finanțate din fonduri europene ca urmare a proiectului câștigat de Consiliul Județean Cluj în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Consiliul Județean Cluj precizează că prin intermediul proiectului de restaurare se urmărește punerea în valoare a ansamblului monument istoric prin schimbarea funcțiunii castelului din școală, care a fost ultima funcțiune a clădirii, în Centru Cultural cu standarde ridicate de finisare și dotare. În acest scop, va fi amenajat un Centru cultural reprezentativ pentru județul Cluj, prin restaurarea clădirii și a zonei aferente, cu realizarea unor funcțiuni care să permită organizarea unor evenimente culturale, precum și deschiderea castelului pentru vizitarea de către publicul larg.

Suprafața terenului ce aparține castelului este de 56.128 mp, din care 644 de mp sunt ocupați de castelul Banffy iar 691 de mp de clădirile adiacente.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x