De interesŞtiri

Clujenii mai pot plăti câteva zile impozitele cu bonificația de 10%

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Ultima zi a lunii iunie reprezintă termenul limită pentru plata impozitelor cu bonificația de 10%, a anunțat Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Marți, 30 iunie 2020, este ultima zi în care clujenii își mai pot plăti taxele și impozitele locale pentru anul în curs și pot beneficia de bonificația de 10% din valoarea acestora, stabilită de Consiliul local conform legii.

În luna martie, în contextul pandemiei de coronavirus, termenul de plată a fost prelungit până în 30 iunie 2020 pentru următoarele taxe și impozite locale:

● parcările cu abonament destinate riveranilor din cartierele municipiului, inclusiv cele situate în parkinguri;

● taxa de reconcesionare a locurilor de înhumare, a căror concesiune a expirat în cursul anului 2019;

● impozitul pe clădire, teren și mijloace de transport.

De asemenea, până în 30 iunie a fost prelungit și termenul de depunere a rapoartelor de evaluare a clădirilor nerezidențiale în cazul persoanelor fizice, respectiv a clădirilor deținute de către persoane juridice.

Modalități de plată a taxelor și impozitelor:

● online pe site-ul Primăriei (https://www.e-primariaclujnapoca.ro/taxe/);
● online pe www.ghiseul.ro;
● cu ajutorul codului QR de pe înștiințarea de plată a impozitelor;
● prin virament bancar, în conturile instituției deschise la Trezorerie (conturile IBAN pot consultate aici: https://primariaclujnapoca.ro/taxe-si-impozite-locale/informatii-generale/ );
● direct, prin numerar sau card bancar, la ghișeele primăriilor de cartier, la primăria din Piata Unirii nr. 1, precum și la Centrul de Informare pentru Cetățeni, Calea Moților nr. 7.

Conform Primăriei Cluj-Napoca, până acum și-au achitat impozitele 60% dintre persoanele fizice (în cuantum de 37.096.095 lei) și 40% dintre persoanele juridice (în cuantum de 36.400.888 lei).

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x