Evenimente

Close-up Abbas Kiarostami, pe platforma online a TIFF

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Un weekend dedicat lui Abbas Kiarostami urmează pe platforma de streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Pe 4 iulie se împlinesc 4 ani de la dispariția unuia dintre cei mai influenți cineaști ai ultimelor decenii, o figură emblematică a culturii iraniene, autor a peste 40 de filme: Abbas Kiarostami  (22 iunie 1940, Teheran – 4 iulie 2016, Paris). TIFF Unlimited marchează momentul și propune două dintre filmele sale remarcabile, pentru abonați: Le vent nous emportera/ The Wind Will Carry Us (1999) și Copie conforme/ Certified Copy (2010).

The Wind Will Carry Us

„Cel mai frumos, emoționant și reușit film al său, cel care, până la acest moment, reflectă cel mai convingător opera unuia dintre cei mai mari cineaști contemporani”, scria Le Monde în anul lansării, 1999. Senzual și enigmatic, amuzant și pe alocuri burlesc, filmul lui Abbas Kiarostami urmărește o echipă de jurnaliști care vine într-un sat din nordul Iranului pentru a filma un ritual de doliu. Însă femeia de 80 de ani nu moare, iar în jurul lor se întâmplă viața.

Marele Premiu al Juriului și Premiul FIPRESCI la Veneția, 1999.

Copie conforme

Un scriitor și proprietara unei galerii petrec o zi într-un orășel din Toscana, discutând despre adevăruri, artă, dragoste. Dar e oare o întâlnire întâmplătoare? Un puzzle fermecător și captivant cu Juliette Binoche și cântărețul de operă britanic William Shimell, aflat la primul rol. 

Premiul pentru Cea mai bună actriță – Juliette Binoche, Cannes 2010.

Charade, cu Cary Grant și Audrey Hepburn 

Regia: Stanley Donen

Romance, comedie și thriller într-un film clasic din 1963 descris drept „cel mai bun film de Hitchcock pe care Hitchcock nu l-a regizat”. O femeie frumoasă e urmărită în Paris de mai mulți bărbați, în legătură cu o avere pe care soțul ei decedat ar fi furat-o. În cine poate avea încredere?

O ultimă sclipire a epocii de aur a Hollywood-ului, potrivit The Guardian, Charade îi are în distribuție și pe Walter Matthau, James Coburn, George Kennedy.

TIFF Unlimited este primul serviciu de streaming (SVoD) lansat de un festival de film din România și singurul produs de acest gen din Europa Centrală și de Est. Platforma poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual. Noii abonați beneficiază de o perioadă extinsă de free trial de 14 zile. Detalii pe unlimited.tiff.ro.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x