De interesŞtiri

Se caută experți care vor organiza concursul de soluții pentru noul Spital Pediatric Monobloc

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Consiliul Județean Cluj a anunțat în cursul lunii iunie 2020 faptul că demarează construirea noului Spital Pediatric Monobloc.

Camera Deputaților a adoptat în 17 iunie 2020 legea prin care județul Cluj primește în proprietate terenul destinat construirii noului Spital Pediatric Monobloc. Acesta se află în zona Borhanci, la intersecția cu viitoarea centură metropolitană, poziționat foarte aproape de tronsoanele rutiere majore ale Clujului. Având în vedere aceste certitudini, în prezent se caută experți care vor organiza concursul internațional de soluții pentru noul spital de copii.

„Adoptarea acestei legi reprezintă înlăturarea oricăror îndoieli legate de construirea celui mai modern spital pediatric din România. Avem terenul, evaluăm deja ofertele pentru experții care vor organiza concursul internațional de soluții. Nu căutăm să construim o clădire ci un spital monobloc la cele mai înalte standarde, pentru următorii zeci de ani.” a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Conform autorităților, proiectul spitalului va fi unul care să corespundă necesității acoperirii actului medical pediatric pentru întreaga regiune, acesta fiind considerat deja unul cu o capacitate regională. Astfel, în această perioadă, după ce terenul pe care va fi construit spitalul a intrat în posesia județului, se caută experți care vor decide felul în care va arăta noul proiect.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x