De interesŞtiri

Strada Regele Ferdinand a fost modernizată cu fonduri europene; urmează și alte locații din oraș

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Cea mai veche stradă din Cluj-Napoca, din zona istorică a municipiului, strada Regele Ferdinand, a fost modernizată și redată clujenilor în luna iunie 2020.

Spațiul public de pe strada Regele Ferdinand a fost modificat prin introducerea unor elemente noi in zonă, cum ar fi arbori, și prin reorganizarea spațiului pietonal și carosabil.

● Pe str. Ferdinand, care anterior nu avea niciun copac, au fost plantați 51 arbori cu balot în cadrul procesului de reabilitare. Pentru aceștia a fost instalat un sistem de irigații automat, cu senzor de ploaie / umiditate.

● 12 stații electrice de încărcare pentru biciclete și trotinete sunt amplasate pe această arteră, din totalul de 23 stații pentru biciclete / trotinete și 8 stații de încărcare pentru mașini electrice.

Traficul a fost reorganizat astfel: se păstrează două benzi de acces pe direcția Centru – Strada Horea, sens pe care a fost creată o pistă de biciclete / trotinete cu lățime de 1.5 m. Pe direcția Horea – Centru, transportul public și bicicliștii beneficiază de bandă dedicată comună, realizată prin reducerea lățimii carosabilului.

Stația de transport în comun de pe frontul estic (în fața magazinului Central) permite acum atât staționarea concomitentă a două autobuze, cât și neîntreruperea circulației velo în timpul staționării. De asemenea, o nouă trecere de pietoni și velo a fost marcată în dreptul străzilor Tipografiei și O. Petrovici.

● Proiectul general include și: primul stand pentru taxiuri electrice din Cluj-Napoca (va fi amplasat pe str. Tipografiei), sistem inteligent de management al traficului, respectiv sistem de iluminat public prin tehnologie LED.

Regenerare urbană sustenabilă: Strada Regele Ferdinand, modernizată cu fonduri europene.

Valoarea totală estimată a proiectului este de peste 23.000.000 lei, din care valoarea nerambursabilă solicitată este de aproape 21.500.000 lei. Proiectul este realizat de Primăria Cluj-Napoca prin fonduri europene – Programul Operațional Regional 2014-2020.

Proiectul cu finanțare europeană mai include și str. Tipografiei, str. Emile Zola, str. Sexil Pușcariu, respectiv scuarul CEC.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x