A fost simplificată înmatricularea, înregistrarea și radierea vehiculelor

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Noi reglementări au fost anunțate de Ministerul de Interne (MAI), pentru simplificarea procesului de înmatriculare, înregistrare și radiere a vehiculelor.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat o parte dintre noile reglementări, prin care a fost simplificată înmatricularea, înregistrarea și radierea vehiculelor.

Declarațiile au fost susținute de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, chestorul șef de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, și de directorul DRPCIV, comisar-șef de poliție Florin Catană.
Autoritățile urmăresc simplificarea și reducerea timpului de realizare a unor operațiuni, inclusiv prin oferirea posibilității de a realiza o parte din aceste proceduri digital.

„Toţi dealerii de autoturisme, de autovehicule din România, inclusiv producătorii, cei doi mari producători din România – Dacia, Renault şi Ford – vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul.” a spus Marcel Vela.

Conform MAI, a fost simplificată înmatricularea, înregistrarea și radierea vehiculelor și prin faptul că vor putea fi făcute online radierea, obținerea autorizației provizorii de circulație sau obținerea unui duplicat al actului de înmatriculare.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x