Autoritățile promit digitalizarea procesului de plată a dărilor către stat

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Clujul va deveni primul județ care digitalizează integral procesul de plată a taxelor și impozitelor locale, au promis autoritățile.

Intenția Clujului este aceea de a fi primul județ din România care va avea toate primăriile aderate la platforma GHIȘEUL.RO. Astfel se va realiza digitalizarea procesului de plată a dărilor către stat, inițiativă ce prezintă multiple avantaje atât pentru cetățeni, cât și pentru autoritățile locale. Acest proiect urmează a fi implementat până la finele lunii august 2020. În acest scop, forul administrativ județean a comunicat faptul că va oferi primăriilor suportul necesar, prin asigurarea asistenței de specialitate, atât în ceea ce privește componenta IT cât și cea legată de procedura administrativă ce trebuie parcursă.

În urma digitalizării procesului de plată, instituțiile publice își vor reduce cheltuielile operaționale și vor crește volumul de taxe și impozite colectate. Aderarea la acest sistem va duce și la crearea unei platforme solide de interoperabilitate la nivel național, standardizarea documentelor, nomenclatoarelor, comunicației și fluxurilor electronice.

Sistemul Național Electronic de Plată a Taxelor și Impozitelor (SNEP) este disponibil la adresa www.ghiseul.ro.

Sistemul Național Electronic de Plată a Taxelor și Impozitelor (SNEP) a fost dezvoltat și pus la dispoziția instituțiilor publice și a cetățenilor pentru ca aceștia din urmă să poată consulta și plăti toate taxele și impozitele în deplină siguranță și cu o economie de timp, din fața calculatorului, oriunde s-ar afla, în țară sau peste hotare. În acest fel, drumurile la instituțiile publice sunt evitate iar cozile de la ghișee eliminate. Aceștia pot plăti în sistemul electronic 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, utilizând atât carduri emise de bănci din România, cât și din străinătate. Pe lângă taxele și impozitele locale, cetățenii mai pot achita și amenzi contravenționale cu deducerile aferente plății în 15 zile calendaristice.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x