Walking Month 2020: „Umblăm pentru seniorii singuri ai Clujului”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Concursul caritabil Walking Month anunță începerea, din 17 august, a înscrierilor la ediția 2020.

Obiectivul Walking Month 2020, anunțat de organizatori: acoperirea costurilor a 20.000 de mese pentru vârstnicii singuri ai Clujului, incluși în programul „Masa pe roți” al Serviciului de Ajutor Maltez România.

Ajunsă la cea de-a VI-a ediție, competiția este deschisă tuturor celor care aleg un stil de viață sănătos și vor să dedice o lună din timpul alocat activităților fizice unei cauze sociale. Mecanismul concursului este foarte simplu: între 14 septembrie și 13 octombrie 2020, orice persoană, indiferent de vârstă, ocupație sau reședință, va încerca să facă un număr cât mai mare de pași. Cei care reușesc performanțe importante vor avea parte nu doar de satisfacția stării de bine câștigate prin mișcare și prin donația făcută, ci și de premii din partea organizatorilor.

Programul ce va fi susținut în ediția din acest an este „Masa pe roți”, un proiect al Serviciului de Ajutor Maltez România (SAMR), sucursala Cluj-Napoca.

Toate taxele de participare ale concurenților sunt donate automat, la înscriere, în conturile acestui program social ce are deja peste două decenii vechime.

Mulțumită lui, 120 de bătrâni din Cluj primesc zilnic o masă caldă. Este vorba de cazuri cu probleme sociale dureroase, vârstnici fără familie, mulți dintre ei cu grade diverse de dizabilitate. Fără susținerea SAMR, aceștia nu doar că ar avea mari dificultăți în traiul zilnic, dar ar rămâne într o izolare totală. Maltezii le oferă această masă zilnică, dar și servicii sociale, îi ajută să aibă acces la medici și veghează pentru a le face singurătatea mai ușor de dus.

„Am ales această cauză impresionați de efortul echipei malteze pe perioada carantinei. Când toți ne retrăgeam în izolare, oamenii de aici își asumau toate riscurile pentru ca vârstnicii să nu rămână fără niciun sprijin. Pentru noi izolarea a fost doar o stare trăită câteva săptămâni, pentru seniorii singuri acesta este, din păcate, un stil de viață. Voluntarii maltezi nu i-au abandonat, din contra, au preluat și cazuri de la alte ONG-uri”, spune Ruxandra Tereanu.

Toate costurile organizării Walking Month 2020 sunt suportate de către o companie privată, în parteneriat cu o bancă, astfel că 100% din taxele de înscriere plătite de participanți vor reprezenta donații pentru mesele vârstnicilor.

Cu o mobilizare pe măsura ultimelor ediții, participanții ar putea să strângă suficienți bani pentru a asigura o masă pe zi pentru fiecare din cei 120 de bătrâni timp de cel puțin un an.

„Avem exercițiul solidarității, iar anul acesta am probat asta mai mult ca niciodată. În Walking Month faptele bune se dublează: ne facem nouă un bine, renunțând la mașini, concentrându-ne pe sănătate, dar avem grijă și de cei care au nevoie să nu fie uitați – seniorii singuri. Suntem mândri să fim parte din nou din acestă iniţiativă extraordinară”, spune Sergiu Mircea.

Înscrierea în competiție are loc în perioada 17 august – 11 septembrie, prin descărcarea aplicației Walking Month din AppStore sau Google Play.

Toate detaliile despre înscrierea în concurs sunt disponibile pe walkingmonth.ro.

Walking Month este un concurs caritabil inițiat de o companie privată și se află la ediția cu numărul VI. Cu ajutorul acestui proiect, până în prezent, au fost donați peste un milion de lei, bani care au ajutat în susținerea mai multor cauze umanitare.
În 2015, cei 600 de participanți au strâns bani pentru dotarea cu aparatură medicală a unui spital de copii din Cluj-Napoca; în 2016, numărul concurenților a crescut la 1.440, care au donat 132.126 de lei pentru terapia de care aveau nevoie copiii cu dizabilități neuromotorii. În 2017, 146.520 de lei au fost donați către Beard Brothers, ceea ce a permis organizației să își dubleze capacitatea serviciului The Beard Mobile, primul taxi comunitar gratuit destinat persoanelor care nu se pot deplasa. Anul 2018 a adus cele mai spectaculoase rezultate: cei peste 2.000 de participanți au strâns 300.000 de lei, sumă care a asigurat pregătirea sportivilor României legitimați la clubul Lamont pentru Jocurile Paralimpice 2021. Ultima ediție a contribuit la crearea primei ambulanțe sociale din Transilvania, după un record de 3.141 de oameni care au strâns 419.000 de lei.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x