Rețeaua de apă și canalizare din Gherla și 10 localități învecinate va fi extinsă cu bani europeni

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Au fost demarate lucrări la rețeaua de apă și canalizare din municipiul Gherla și din alte 10 localități învecinate.

Rețeaua de apă și canalizare din municipiul Gherla și din alte 10 localități învecinate va fi reabilitată și extinsă cu bani europeni. Conform autorităților județene, lucrările vor începe din Țaga și vor continua etapizat și în celelalte localități.

Investiția finanțată cu bani europeni se ridică la aproape 43.000.000 de lei.

● Investiția vizează extinderea și reabilitarea rețelei de alimentare cu apă pe o lungime de circa 80 de km, cu 1.550 de branșamente, pe 31 de străzi.

● De asemenea, aceasta presupune și extinderea și reabilitarea rețelei de canalizare pe o lungime de 11.5 km, cu 845 de racorduri, pe 37 de străzi.

Lucrările de execuție se vor desfășura atât în municipiul Gherla, cât și pe teritoriul altor 10 localități aflate în vecinătate.

Localitățile din zona Gherlei, unde vor fi realizate lucrări la infrastructura de apă: Hășdate și Silivaș – sate componente ale municipiului Gherla; satele Sânmărtin, Târgușor, Măhal și Diviciorii Mari din comuna Sânmărtin; satele Țaga și Năsal din comuna Țaga; reședința de comună Buza, precum și în satul Feldioara din comuna Cătina.

Conform Consiliului Județean Cluj, investiția ce urmează a fi realizată în cadrul acestui contract de lucrări este finanțată din fonduri europene, din mega-proiectul în valoare de 355.600.000 de euro, câștigat de Compania de Apă Someș S.A. de la Uniunea Europeană, în vederea dezvoltării infrastructurii de apă şi apă uzată în județele Cluj și Sălaj.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x