Se fac înscrieri pentru Salonul Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Există în mişcarea fotografică mondială multe iniţiative originale, unicate – diverse ca formă şi conţinut.

Printre aceste mișcări se numără şi Salonul Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu, care timp de aproape 50 de ani a participat la dezvoltarea culturii românești contemporane. Cataloagele cotate cu 5 stele de către Federaţia Internaţională de Artă Fotografică au poziţionat evenimentul de la Sibiu alături de cele mai valoroase saloane internaţionale de artă fotografică din lume.

Cei care doresc să se înscrie în competiţia fotografică internaţională sunt anunţaţi că data limită de primire a lucrărilor este 1 septembrie 2020.

Studenții din toate centrele universitare au propria lor secțiune în cadrul concursului și beneficiază de gratuitate la înscriere.

În acest an, secțiunea ,,Open Color” este acompaniată de secțiunea ”Open Monocrom”, dar și de secțiunea ”Natură”, care oferă participanților oportunitatea de a fotografia elemente naturale, cum ar fi peisaje, fauna sălbatică, plante.

Fotoclubul Orizont a furnizat neîncetat din 1973 până în prezent cultură şi artă nu numai pentru Sibiu ci şi pentru întreaga lume. Pasiunea primilor organizatori împletită cu perseverenţa şi seriozitatea actualei echipe a făcut din Salonul Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu un creator de imagine pentru ţara noastră în întreaga lume.

”Competiţia fotografică din acest an se anunţă deosebit de stânsă. Valoarea medaliilor ce vor fi acordate de către instituţiile ce patronează evenimentul au stârnit interesul artiştilor fotografi din toate colţurile lumii. Imaginile de o reală valoare înscrise până în prezent în concurs, ne dau certitudinea că ediţia din acest an va fi una cel puțin la fel de bine cotată”, declară Liliana Popescu, Managerul Salonului.

Evenimentul este organizat de Fotoclubul Orizont şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu şi este finanţat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Local Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu, Ministerul Tineretului şi Sportului şi este patronat de Fédération Internationale de l’Art Photographique (FIAP), Photographic Society of America (PSA), Images Sans Frontiere (ISF), Global Photographic Union (GPU), Asociaţia Artiştilor Fotografi din România (AAFR).

Ȋnscrierile se fac online pe www.sibiuphoto.ro.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x