EvenimenteŞtiri

Academia Americană de Film aduce în discuție probleme din industria filmului, în seria „Dialogurile Academiei: Începe cu noi”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Academia Americană de Film a lansat o nouă serie de conversații despre rasă și echitate în funcție de sex, în industria cinematografică: „Dialogurile Academiei: Începe cu noi”.

O serie de dialoguri virtuale au fost lansate pentru public și pentru membrii Academiei Americane de Film, în cadrul programului Diversificarea Academiei 2025. Sub numele „Dialogurile Academiei: Începe cu noi”, seria inclusă în programul de echitate și incluziune, are în vedere organizarea unor conversații despre rasă, etnie, sex, istorie, oportunitate și arta cinematografică.

Printre vorbitorii din cadrul seriei „Dialogurile Academiei: Începe cu noi” se numără: Victoria Alonso, Lisa Cortés, Debra Martin Chase, Carmen Cuba, Lee Daniels, DeVon Franklin, Whoopi Goldberg, Nadia Hallgren, Taraji P. Henson, Franklin Leonard, Delroy Lindo, Tarell Alvin McCraney, Bao Nguyen, Dawn Porter, Gina Prince Bythewood, Ivette Rodriguez, Bird Runningwater, Misan Sagay, Bryan Stevenson, Elle-Máijá Tailfeathers, Ligiah Villalobos, Lulu Wang, Emil Wilbekin și Roger Ross Williams.

“Odată cu seria noastră <Dialogurile Academiei>, instituția crează un spațiu pentru membrii noștri – și pentru public – să vorbească despre incluziune, într-un mod care este actual, relevant și permite un schimb de idei care să ne arate cum să aducem schimbarea la Hollywood,” a spus Lorenza Muñoz, EVP, membru în cadrul departamentului de relații cu publicul și premii. “Aceste dialoguri s-ar putea să fie incomode pentru unii, dar sunt necesare pentru a lărgi aria de povești care sunt spuse și pentru a crește oportunitățile pentru cei care au fost excluși până acum.” 

Dialogurile Academiei: “Puterea narațiunii”

Prima prezentare din această serie, “Puterea narațiunii”, a avut loc în 21 iulie și a fost dedicată membrilor Academiei. A fost o conversație live între Whoopi Goldberg și avocatul Bryan Stevenson. Ei au atins subiecte despre rasă, inechitate sau stereotipuri percepute ca fiind dăunătoare, în filmele făcute la Hollywood. Conversația este disponibilă pe YouTube.

Dialogurile Academiei: “Fiu nativ”

Academia va prezenta o conversație între regizorul nominalizat la Oscar®, Lee Daniels și scriitorul Tarell Alvin McCraney, câștigător al unui premiu Oscar. Ei vor discuta despre experiența lor personală și profesională ca homosexuali în industria filmului. Fiu nativ (Native Son) este un grup fondat de Emil Wilbekin. Discuția va fi disponibilă pe YouTube din 27 august.

Dialogurile Academiei: “Asumarea poveștilor noastre”

Bird Runningwater, director la Sundance Institute, va modera o discuție cu scriitorii Misan Sagay și Ligiah Villalobos și cineaștii Elle-Máijá Tailfeathers și Lulu Wang. Discuția va fi disponibilă pe YouTube din 3 septembrie.

Dialogurile Academiei: “Ștergerea latinilor din Hollywood”

Latinii sunt cel mai mare grup minoritar din Statele Unite ale Americii, reprezentând 18% din totalul populației. Cu toate acestea, conform organizatorilor acestor dialoguri, ei nu sunt suficient reprezentanți în poveștile din filme. Moderat de Muñoz, discuția îi va include pe: Victoria Alonso, Carmen Cuba, Nadia Hallgren, Ivette Rodriguez și alții. Discuția va fi disponibilă pe YouTube din 10 septembrie.

Dialogurile Academiei: “Icon Mann: Noi suntem cultura”

În parteneriat cu Icon Mann, discuția despre bărbații de culoare va fi moderată de Shawn Finnie. Printre vorbitori se numără Taraji P. Henson, Delroy Lindo și Gina Prince-Bythewood. Discuția va fi disponibilă pe YouTube în septembrie.

Dialogurile Academiei: “Icon Mann partea a doua: Investiția în sine”

Realizată în colaborare cu Icon Mann, discuția va explora inclusiv căutarea succesului în afara stilului tradițional de la Hollywood. În conversație cu Franklin Leonard vor fi DeVon Franklin și Debra Martin Chase, printre alții. Discuția va fi disponibilă pe YouTube în septembrie.

Conversațiile Academiei vor continua și în luna octombrie cu dialoguri care promit să atingă subiectele fierbinți și sensibile ale vremii.

„Dialogurile Academiei: Începe cu noi” este parte a programului Diversificarea Academiei 2025. Pentru maj multe detalii puteți accesa: www.oscars.org.

Despre Academia Americană de Film.

Academia Americană de Film (The Academy of Motion Picture Arts and Sciences) este o comunitate globală ce reunește peste 9.000 dintre cei mai buni artiști, cineaști și realizatori de filme. Pe lângă celebrarea și recunoașterea excelenței în cinematografie prin intermediul premiilor Oscar, Academia sprijină și o paletă largă de inițiative ce promovează arta și știința în filme, inclusiv programe cu publicul, educaționale, și viitorul Muzeu al Academiei, care este în construcție, în Los Angeles.

Adaptarea: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x