De interesŞtiri

Lucrări pe drumurile județene în cursul lunii august

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Pe drumurile din județul Cluj, în cursul lunii august, au fost finalizate sau demarate o serie de lucrări.

Autoritățile județene au anunțat finalizarea unor lucrări demarate în cursul lunii august sau iulie, pe drumurile din Cluj, dar și demararea unora noi.

Drumurile județene pe care au fost finalizate lucrări de întreținere:

● Sectorul drumului județean 109V, cuprins între localitățile Satu Lung și Giula, a fost asfaltat în totalitate. Conform Consiliului Județean Cluj, lucrările de așternere a covorului asfaltic au vizat un sector în lungime de aproximativ 4 km, respectiv de la km 11+400 până la km 15+390.

● Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul județean 103K Căpușu Mare – Agârbiciu – Râșca. Aceste lucrări au vizat un sector în lungime de peste 15 kilometri, de la kilometrul 12+767 până la kilometrul 27+955.

● Consiliul Județean Cluj a anunțat finalizarea lucrărilor de așternere a covorului asfaltic pe sectorul de drum în lungime de aproximativ 2.5 kilometri cuprins între localitatea Sălicea (intersecție cu drumul județean 107R) și kilometrul 2+350 al drumului județean 103Z.

În localitatea Valea Drăganului, pe drumul județean 764B, au avut loc lucrări de instalare a unui pod metalic provizoriu peste râul Crișul Repede.

În cursul lunii august a fost redeschidă circulația rutieră pe drumul județean 764B.

Podul metalic provizoriu are o deschidere de 17 metri și suportă un tonaj maxim de 40 de tone, traficul rutier desfășurându-se, alternativ, pe câte un sens de circulație.

Lucrările de instalare a podului au durat șapte zile, perioadă în care participanții la trafic au avut la dispoziție trei rute alternative, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

Drumurile județene pe care au fost demarate lucrări de întreținere:

● Au început lucrări de asfaltare pe drumul județean 161G, mai precis pe tronsonul cuprins între intersecția cu DN 16 și localitatea Vaida-Cămăraș. Drumul județean 161G (DJ 109C) – Sucutard – Chiriș – Pălatca – Vaida Cămăraș – DN 16 este parte a proiectului de reabilitare și modernizare „Drumul Bistriței”, investiție realizată din fonduri europene. De mare complexitate și anvergură, proiectul presupune intervenția în profunzimea drumului, începând de la fundație și terminând prin aşternerea a două straturi de covor asfaltic, binder şi strat de uzură.

● Pe drumul județean 109D Vișea – intersecție cu DJ 161 au demarat lucrări de întreținere curentă și periodică ce se vor finaliza cu așternerea de covor asfaltic. Lucrările de întreținere cu asfaltare vizează un sector de drum în lungime de 3.2 kilometri, de la kilometrul 23+750 până la kilometrul 26+950. Conform autorităților județene, lucrările constau în plombări, burdușiri, curățarea șanțurilor și a rigolelor, tăierea lăstărișului și a vegetației din apropierea căii de rulare precum și așternerea de covor asfaltic.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x