EvenimenteLifestyleŞtiri

Filmele care vor rula în cadrul TIFF 2021, în Piața Unirii Open Air

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Filmele care vor rula în cadrul TIFF 2021, în Piața Unirii Open Air

Între 23 iulie – 1 august, vezi filme sub cerul liber, la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Biletele au fost puse în vânzare și sunt disponibile pe tiff.eventbook.ro.

Dineu cu vecinii de sus / The People Upstairs, r. Cesc Gay
Vineri, 23 iulie, ora 20:45 *În continuarea Galei de deschidere. Julio și Ana sunt împreună de peste 15 ani, iar monotonia a reușit deja să se instaleze în relația lor. Ce i-ar putea ajuta să depășească această criză? Salva și Laura, un cuplu care i-a întâmpinat cu brațele deschise atunci când s-au mutat în bloc, dar care, fără să știe, a reușit să genereze conflicte și gelozii un etaj mai jos. ***Prezentat în 2020 la San Sebastian.
Cumpără bilete
Complet necunoscuți, r. Octavian Strunilă
Sâmbătă, 24 iulie, ora 21:45
Un grup de buni prieteni folosesc eclipsa de lună ca pretext pentru o revedere la cină. Pare a fi o seară tipică, până când gazda, Maria, propune un joc. Toţi oaspeții trebuie să îşi așeze telefoanele pe masă, să citească cu voce tare toate mesajele primite și să răspundă la toate apelurile în fața întregului grup. Tu ai accepta provocarea? ***Premieră absolută!
Cumpără bilete
Încă un rând / Another Round, r. Thomas Vinterberg
Duminică, 25 iulie, ora 21:45
Patru prieteni, profesori la liceu, decid să pună în practică teoria unui psiholog norvegian conform căreia oamenii s-ar fi născut cu un deficit de alcool în sânge. Potrivit aceleiași teorii, un consum moderat le-ar deschide mințile, i-ar face mai creativi și mai relaxați. Curând, fiecare dintre ei va fi nevoit să-și găsească curajul de a înfrunta viața treaz. ***Premiat în acest an cu Oscarul pentru Cel mai bun film străin.
Cumpără bilete
Mauritanul / The Mauritanian, r.Kevin Macdonald
Luni, 26 iulie, ora 21:45
Capturat de armata americană, Mohamedou Ould Slahi lâncezeşte ani de zile în închisoare, fără să ajungă la proces şi fără o condamnare oficială. La limita disperării, Slahi găseşte sprijin în avocata Nancy Hollander şi asociata ei, Teri Duncan, alături de care va înfrunta nenumărate obstacole în lupta pentru dreptate. Acţiunile lor controversate vor dezvălui o conspiraţie şocantă. ***Globul de aur pentru Cea mai bună Actriță în rol secundar, câștigat în 2021 de Jodie Foster.
Cumpără bilete
Lecții de persană / Persian Lessons, r. Vadim Perelman
Marți, 27 iulie, ora 21:45
1942. Tânărul belgian Gilles este arestat de trupele SS şi trimis împreună cu alţi evrei la un lagăr din Germania. Bărbatul evită execuţia ca prin minune: îi minte pe gardieni că nu e evreu, ci iranian. Exact când crede că a scăpat de pericol, Gilles primeşte o sarcină ingrată: să-l înveţe persană pe Koch, ofiţerul care administrează bucătăria lagărului şi care visează să deschidă un restaurant în Iran imediat după terminarea războiului. ***Prezentat în 2020 la Berlinală.
Cumpără bilete
Succes de public / The Big Hit, r. Emmanuel Courcol
Miercuri, 28 iulie, ora 21:45
Etienne se ocupă de un atelier de actorie într-o închisoare şi strânge laolaltă o trupă pestriţă de prizonieri pentru a pune în scenă Aşteptându-l pe Godot. Etienne se simte de parcă i-a pus Dumnezeu mâna în cap când i se permite să-i scoată pe prizonieri în turneu. Fiecare spectacol este un succes, iar regizorul şi improbabilii săi actori devin prieteni la cataramă. Dar iată că se apropie ultimul spectacol, în Paris. Va fi ultima lor reprezentaţie un triumf? ***Cea mai bună comedie europeană la European Film Awards 2020.
Cumpără bilete
Tigri / Tigers, r. Ronnie Sandahl
Joi, 29 iulie, ora 21:45
Martin este unul dintre cei mai promiţători jucători de fotbal pe care i-a văzut vreodată Suedia. La 16 ani, visul său de o viaţă se împlineşte când este cumpărat de celebra echipă Inter Milano. Dar, pe măsură ce se obişnuieşte cu o realitate în care orice şi oricine are un preţ, Martin descoperă că îi este din ce în ce mai dificil să deosebească sacrificiul de supunere, plăcerea de durere şi prietenul de duşman. Film inspirat de viaţa fotbalistului suedez Martin Bengtsson.
Cumpără bilete
România sălbatică, r. Dan Dinu
Vineri, 30 iulie, ora 21:45
România sălbatică este cel mai amplu proiect de documentar dedicat naturii din țara noastră. După mii de kilometri parcurși, sute de ore de filmare și mai bine de 10 ani de preproducție filmul prezintă imagini în premieră pentru România, din regiuni spectaculoase și greu accesibile, precum și povești unice despre biodiversitatea țării. ***Premieră absolută!
Cumpără bilete
Noaptea regilor / Night of the Kings, r. Philippe Lacôte
Sâmbătă, 31 iulie, ora 20:30 *În continuarea Galei de decernare a premiilor
Un tânăr este trimis în La Maca, o închisoare din mijlocul pădurilor din Coasta de Fildeş condusă de condamnaţi şi unde dăinuie o tradiţie sumbră: la fiecare lună roşie, un povestaş este ales dintre deţinuţi pentru a spune o poveste. Ales de liderul închisorii, tânărul află curând că va fi ucis dacă îşi termină povestea înainte de venirea zorilor. ***Prezentat în 2020 la Veneția și Toronto.
 
Cumpără bilete
Anii noștri de glorie / The Best Years, r. Gabriele Muccino
Duminică, 1 august, ora 21:45
În fermecătoarea Italie a anilor ’80, un grup de prieteni se bucură împreună de cei mai frumoși ani ai vieții. Dar timpul trece, iar destinul îi desparte pe măsură ce fiecare îşi urmează propriul drum. De-a lungul anilor, cei patru prieteni se vor regăsi şi se vor pierde în repetate rânduri, fiecare confruntându-se cu propriile speranţe, deziluzii, succese şi eşecuri şi, mai ales, cu trecerea timpului.
Cumpără bilete
Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania. Ediția a 20-a va avea loc între 23 iulie și 1 august, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță necesare în contextul actual.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x