Prima activitate din cadrul proiectului „Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Tinerii cu dizabilități sau nevoi speciale din Cluj-Napoca fac mișcare gratuit. Sporturile la care, în mod normal, ei nu ar avea acces sunt acum disponibile chiar în inima orașului.

„Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret” debutează miercuri, 25 august 2021, de la ora 12:00, pe malul Lacului Gheorgheni din Iulius Parc. Evenimentul face parte din SMile 2 Sport, un proiect sportiv destinat tinerilor, în special celor cu nevoi speciale. Pentru început, câțiva zeci de tineri beneficiari ai programelor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj vor fi introduși de instructori profesioniști în tainele sportului cu caiacul.

„Mă bucur nespus că și tinerii speciali ai Clujului vor avea ocazia să se îndrăgostească de caiac, de libertatea pe care ți-o oferă lacul, de faptul că, în fața sportului, toți suntem egali”, spune Ionuț Stancovici, inițiatorul proiectului.

Mai mult, tinerii vizați de program, alături de adolescenți de toate vârstele și din toate mediile sociale, vor putea participa la activitățile propuse de organizatori în fiecare săptămână, până la începutul lunii octombrie 2021. Pe lângă caiac, ei vor putea practica baschet, tenis de masă și tenis de câmp.

„Indiferent de sportul pe care îl practicăm, cel mai important este să ieșim din casă, să ne mișcăm, să facem sport, indiferent de impedimente, fie ele și fizice. Și asta ne dorim noi de la proiectul nostru. Să îi convingem pe copii că viața frumoasă, adevărată, nu este în fața unui ecran, ci afară, alături de alți tineri care fac mișcare, și, mai ales, că sportul chiar poate fi practicat de oricine”, crede Ionuț Stancovici.

Proiectul „Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret” este organizat de Asociaţia Club Sportiv Caiac SMile, cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local Cluj-Napoca, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj și Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca.

Despre Caiac SMile

Caiac SMile este o asociație non-profit înființată în anul 2018 cu scopul de a promova sportul şi un mod de viaţă sănătos și echilibrat, conform principiului „Mens sana in corpore sano”. Asociația oferă posibilitatea de a practica activități sportive precum caiac, gimnastică și schi persoanelor cu nevoi speciale, copiilor proveniți din medii defavorizate, copiilor instituționalizați și persoanelor cu dizabilități.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x