EvenimenteVideo

Ilie Năstase a vizionat alături de public imagini din documentarul „Nasty”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Duminică, 19 iunie, Ilie Năstase a urmărit alături de publicul clujean primele imagini ale documentarului în lucru „Nasty”.

Regizorul Tudor Giurgiu, președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), a anunțat încă de vineri prezența lui Ilie Năstase la Cinema Victoria din Cluj. Acesta a fost invitat, în cadrul TIFF, să vizioneze alături de public primele imagini din documentarul despre cariera lui.

Pe parcursul celor aproximativ 20 de minute cât a rulat, documentarul a stârnit numeroase hohote de râs și la final a avut parte de ropote de aplauze. La discuția care a avut loc după proiecție, Tudor Giurgiu i-a avertizat pe cei prezenți în sală că la final documentarul nu o să fie totuși chiar atât de intens. Ilie Năstase a fost prompt și i-a spus râzând regizorului că material ar fi destul și pentru așa ceva.

Primele imagini divulgate din „Nasty” au constat în scurte interviuri cu personalități din lumea tenisului și imagini de arhivă cu frânturi din meciurile jucate de Ilie Năstase. Din ceea ce a fost redat până acum, reiese că personalitatea lui Ilie Năstase este cea care l-a făcut extrem de popular și memorabil. De asemenea, conform declarațiilor celor care care l-au cunoscut ca sportiv, felul în care interacționa cu publicul și stilul de joc l-au propulsat rapid printre cei mai interesanți jucători de tenis ai epocii. Foștii lui colegi își amintesc de asemenea că el era și foarte darnic, dând chiar hainele de pe el celor care aveau nevoie. Întrebat fiind de Tudor Giurgiu dacă acest lucru este adevărat, Ilie Năstase i-a răspus râzând: „Domnul Țiriac le dădea la băieți, eu la fete.”

Deși i s-au oferit contracte de milioane de dolari să joace pentru SUA, a refuzat. A ales să joace doar pentru România.

„M-am gândit la familia mea și m-am gândit că nu pot să aparțin altui popor decât poporul român. Nu mă identific decât cu poporul ăsta. Așa mă am gândit eu la vârsta aia.” a declarat Ilie Năstase cu o ușoară emoție în glas.

Tudor Giurgiu a promis că la viitoarea ediție TIFF vom urmări documentarul în integralitate.

Mai jos puteți urmări o înregistrare cu discuția ce a urmat vizionării unui fragment din „Nasty”.

Sursa video: YouTube

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x