De interesEvenimenteŞtiri

DISCOTECA ’80 Cluj 2022, un maraton de muzică și dans de aproape șase ore

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Clujul a fost din nou gazda celui mai așteptat eveniment disco, cel care aduce la viață pentru câteva ore atmosfera petrecerilor din anii ’80.

DISCOTECA ’80 Cluj 2022 a ajuns la cea de-a cincea ediție. Sâmbătă, 2 iulie, șapte trupe și soliști reprezentanți ai stilului disco au readus la viață refrenurile din urmă cu patruzeci de ani, pe scena BT Arena din Cluj-Napoca.

Maratonul de muzică și dans de aproape șase ore a început, conform programului, la ora 19:00. Francesco Napoli a urcat primul pe scena de la Cluj. Artistul a fost o alegere excelentă pentru a da tonul serii. El s-a prezentat pe scena DISCOTECII ’80 foarte elegant, într-o pereche de blugi albi, cămașă albă și sacou albastru, totul îmbinat într-un stil italian inconfundabil. De la primlele acorduri, publicul s-a implicat total. La a doua piesă deja, celebrul artist italian i-a provocat pe cei din sala de spectacol să cânte acorduri din „Volare”. Trebuie menționat faptul că publicul de aseară a fost excepțional, foarte receptiv și cu mare chef de petrecere. Pe lângă faptul că artistul i-a bucurat pe spectatori cu muzica lui, prin piesele „Balla balla”, „Marina, Marina”, „Arrivederci” sau „Che sarà”, el a și coborât de pe scenă, pentru a-i saluta pe cei din primele rânduri. Francesco Napoli a învățat și câteva cuvinte în limba română, el spunându-le celor din public „Te iubesc”.

Seara a fost dominată de artiști italieni. Pe lângă Francesco Napoli, Mauro și Spagna au reprezentat de asemenea stiul italo-disco. Mauro a început în forță, cu unul dintre cele mai cunoscute hituri ale anilor ’80, „Buona sera ciao ciao”. Artistul a fost și foarte jovial, a comunicat cu publicul, mai ales cu fetele. Acesta le-a făcut complimente și le-a dedicat cea de-a doua piesă, „No doubt”. Momentul lui a fost foarte apreciat de public și s-a încheiat pe ritmurile melodioase ale piesei „Buoa sera ciao ciao”. Spagna a urcat pe scenă aproape de ora zece, când oamenii erau deja încălziți și în mare formă. Artista a declarat că este pentru prima dată în România. Ea a vorbit cu publicul în ialiană și în română, în repetate rînduri, s-a mișcat mult pe scenă și a făcut un show plin de energie. Momentul artistei a început cu una dintre cele mai cunoscute piese ale ei, „Easy lady”.

Atmosfera a fost încinsă, atât datorită artiștilor cât și a temperaturii ridicate. Aerul a devenit mai respirabil după momentul lui Afric Simone, în jurul orei nouă.

Unul dintre cele mai neașteptate momente ale serii a fost oferit de Afric Simone. Ca un adevărat showman, el a urcat pe scena DISCOTECA ’80 Cluj 2022 îmbrăcat cu o cămașă roșie sclipitoare și pălărie de aceeași culoare. Artistul din Mozambic a cântat aseară mult și bine. Numărul lui a fost cel mai variat. El a cântat singur dar și acompaniat de public celebra lui piesă „Hafanana”, a oferit și un moment de percuție, cu tobe pe care le-a adus pe scenă în timpul show-ului, dar a și cântat așezat pe o valiză o piesă mai sensibilă. Deși nu mai este la prima tinerețe, după cum el însuși a declarat, Afric Simone a demonstrat o formă de invidiat, a fost plin de energie și entuziasm. Spre final, artistul părea că nu se mai lasă dus de pe scenă.

Două dintre cele mai iubite melodii ale anilor ’80, „Lambada” și „Say you’ll never” au putut fi ascultate la DISCOTECA ’80 Cluj 2022.

Kaoma au venit cu celebra lor piesă „Lambada” la Cluj. Încă de la debut, din 1989, această melodie a făcut înconjurul lumii, a fost îndrăgită și dansată la majoritatea chefurilor. Publicul de la Cluj a avut ocazia să-i asculte pe cei din trupa Kaoma cântând acest popular refren doar pentru ei. Trupa braziliană a prezentat aseară și alte piese, mai puțin cunoscute la noi, dar cu ritmuri bune pentru dans.

„Say you’ll never”, piesă sensibilă, pentru dans în doi, a putut fi ascultată și dansată la BT Arena din Cluj. Lian Ross a cântat alături de public refrenul binecunoscutei melodii. Artista din Italia s-a mișcat mult pe scenă, a vorbit cu oamenii din public și le-a oferit un moment 100% disco, piesele ei având toate inconfundabilul sunet plin și melodios ce caracterizează stilul.

Cireașa de pe tort, așa cum i-a prezenatt Cristi Grindean, gazda DISCOTECA ’80 Cluj, a fost Saragossa Band. În urmă cu 44 de ani, aceștia se bucurau de primul lor mare succes. De atunci și pînă acum, ei au cântat și și-au încântat fanii cu muzica lor plină de ritm și voie bună. Celebrele piese „Rasta Man”, „Agadou” și „Zabadag” au răsunat pentru prima dată pe scena de la Cluj. Pe lângă refrenurile lor celebre, ei au cântat și alte melodii binecunoscute, cum ar fi: „Sweat (A la la long)”, „Sunshine reggae”, „Matador” sau „Red red wine”. Fiind ultimul număr al serii, oamenii au început să plece, lăsând mai mult spațiu pe ringul de dans. Atmosfera a devenit spre final mult mai intimă, cu oameni care dansau și se distrau ca la disco, pe vremuri.

Lian Ross
Kaoma
Francesco Napoli
Saragossa Band
Afric Simone
Mauro
Ivana Spagna

Maratonul disco s-a încheiat aproape de ora unu. Organizatorii au anunțat că-i așteaptă pe spectatori și la anul, în data de 16 septembrie.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Seara a început cu „Feeling good” și „New York, New York”. Muzica bună și vocile excepționale au încălzit din start atmosfera, iar fumul parfumat trimis spre […]

[…] CATCH, RICCHI e POVERI, BAD BOYS BLUE, SAVAGE și RYAN PARIS, artiști de renume ai muzicii anilor ’80, vor urca pe scena DISCOTECA ‘80 CLUJ 2023 sâmbătă, 16 septembrie, […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x