Ştiri

Lucrare realizată de un artist român, în colecția Casei Regale din Monaco

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lucrare realizată de artistul heraldist român, Ștefan Amatiesei, în colecția privată a Casei Regale din Monaco.

În luna mai s-a desfășurat la Monte-Carlo, Monaco, o nouă ediție Unite Monaco, un concept de evenimente al The Private Investment Group, adresat industriilor globale, sectorului public și privat, din mediul investițional, financiar, social și de afaceri. Prezent la unul dintre evenimente, Prințul Albert al II-lea de Monaco a primit o lucrare semnată de artistul heraldist român, Ștefan Amatiesei. Lucrarea, numită „Heritage”, combină simboluri și elemente din istoria principatului Monaco pentru a spune povestea acestei țări unice.

Din seria de evenimente găzduite de UNITE Monaco 2022 a făcut parte și lansarea oficială a ”Premiului Grace Influential Impact”, inițiativă a Fundației Grace de Monaco, în parteneriat cu Formula 1®. Premiul este conceput pentru a aduce o vizibilitate sporită și o recunoaștere mai largă a inițiativelor durabile, filantropice și cu impact societal pozitiv ale echipelor de Formula 1®. Prezent la eveniment, Prințul Albert al II-lea de Monaco a primit o lucrare grafică heraldică semnată de artistul român Ștefan Amatiesei.

„Am încercat să adun într-o compoziție de tip Ex-libris, câteva simboluri care spun povestea principatului Monaco. De la povestea familiei Grimaldi, la originea numelui Monaco și legenda lui Hercule, moștenirea genoveza, la Muzeul de Oceanografie, acestea sunt câteva tematici simbolizate în lucrare.” Declară Ștefan Amatiesei într-o descriere a lucrării ”Heritage” care se regăsește în prezent în colecția Casei Regale din Monaco.

Ștefan Amatiesei este un artist român din Cluj, abilitat în calitate de grafician heraldist de către Comisia Națională de Heraldică, Genealogie și Sigilografie a Academiei Române.

În 2018, cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri 1918-2018, Ștefan a făcut publică lucrarea “Harta Heraldică a României Mari” – o lucrare artistică în tuș pe hârtie cu subiect heraldic. Imaginea a fost preluată de unele publicații și organizatii și a avut un impact puternic, astfel devenind oficial recunoscut la nivel național ca artist heraldist. În anii următori a început să fie recunoscut și la nivel internațional, având colaborări și lucrând cu diferiți clienți din Europa, America de Nord și de Sud. Printre cele mai interesante colaborări se numără cea cu Ordinul Cavalerilor de Malta sau Royal Heraldry Society of Canada, Toronto Branch, pentru care a realizat grafica unor cărți poștale cu subiect heraldic ce au fost expediate la toate casele regale din Europa. Ca și artist heraldist a realizat numeroase steme și ex-libris pentru nobili din Europa și America.

Prințul Albert al II-lea de Monaco primește lucrarea ”Heritage” din partea lui Alastair Lidel, CEO The Private Investment Group

Despre TPIG & UNITE: The Private Investment Group (TPIG) lucrează îndeaproape cu fonduri și familii din sectorul public și privat, cu un accent principal pe investiții de capital, parteneriate strategice și relații guvernamentale. Cu sediul central în Dubai, dar cu o prezență internațională puternică prin partenerii săi de investiții la nivel mondial, The Private Investment Group este considerată compania de referință pentru companiile din întreaga lume care caută o intrare fără probleme pe piața europeană și GCC. TPIG a creat UNITE cu o misiune clară de a reuni într-o abordare inovatoare industriile globale, țările și indivizii de profil înalt din mediul investițional, financiar, social și de afaceri.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x