Electric Castle a revenit acasă, pe domeniul Castelului Banffy din Bonțida

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Electric Castle a revenit acasă. Domeniul castelului Banffy din Bonțida este din nou gazda tuturor evenimentelor din cadrul festivalului.

Miercuri, 13 iulie, Electric Castle și-a deschis porțile. În prima zi de festival, la majoritatea scenelor, a început distracția. O locație intens vizitată de participanți a fost cea din zona castelului. Aici a avut loc un concert susținut la pian, din care ieșeau bule de săpun colorate. În această atmosferă mai liniștită erau cu precădere doritori de poze la semnul cu EC și familii cu copii mici care se distrau alergând după bulele colorate. La momentul primului gong, unele spații erau încă în stand-by, nefiind deschise pentru public. Pe scena principală, de dimensiuni impresionante, concertele vor începe de joi, 14 iulie.

Prima zi de festival a fost un moment prielnic pentru făcut poze la celebrul semn EC. În acest an, locația a fost schimbată, celebrul însemn galben luminos fiind amplasat pe iarbă, mai jos de castel. În această zonă a festivalului se pot viziona filme și vor avea loc EC Talks, care îi are ca invitați pe Răzvan Exarhu, Emilia Șercan, Mona Dîrțu și Cristian Lupșa. Răzvan Exarhu și echipa lui au putut fi întâlniți miercuri în locul special amenajat pentru ei, aproape de castel. Acesta a discutat cu cei care s-au oprit din drumul lor prin festival pentru a-l saluta și a făcut poze cu ei.

O noutate pentru acest an este scena Radio Stage, unde iubitorii muzicii anilor ’80 și ’90 vor putea dansa pe ritmurile preferate.

Tradiționala Booha Stage, situată la intrarea în festival, a fost plină încă din primele momente. Nici nu este de mirare, având în vedere atmosfera plăcută, ritmurile bune pentru dans și culorile vibrante de aici. După lăsarea serii, o altă scenă s-a umplut până la refuz. În Hangar Stage a avut loc petrecerea TikTok, unde oamenii din festival au răspuns prezent în număr foarte mare.

Scenele tradiționale de la Electric Castle, cum ar fi The Beach Stage, au fost deschise încă din prima zi. O noutate pentru anul acesta este Radio Stage, unde cei interesați vor putea dansa pe ritmurile anilor ’80 și ’90.

Mâncare, băutură, petreceri, prețuri.

Prețurile de anul acesta sunt mai mari decât în anii trecuți, dar se poate găsi mâncare și băutură pentru toate bugetele. Și în 2022, Lidl a amenajat un magazin special pentru cei prezenți în cadrul festivalului, unde prețurile sunt foarte accesibile. Printre cele mai ieftine produse oferite de vânzătorii ambulanți din festival se regăsesc cartofi prăjiți sau inele de ceapă, la 11 lei porția. Se mai poate găsi înghețată la 30, 35 lei, hamburger în jur de 40 lei, mâncare mexicană sau pizza tot în jurul sumei de 35, 40 lei, dar există și opțiuni mai puțin costisitoare, cum ar fi omletă la 18 lei sau supă cremă la 25. Berea poate fi găsită la 12, 14 lei, iar o cafea costă în jur de 10 lei. Asta în perimetrul festivalului. Mulți dintre participanții la Electric Castle pot fi întâlniți la orice oră din zi și din noapte pe străzile din Bonțida, în căutarea unor oferte mai avantajoase. Aici, localnicii vând mâncare și băutură la prețuri puțin mai accesibile, și oferă în plus față de zona din festival mici, porumb fiert și desigur, experiența inedită de a mânca alături de prieteni pe marginea trotuarului.

Transport spre Electric Castle.

Astăzi continuă seria concertelor. Toate scenele vor fi deschise începând de joi. De asemenea, locațiile noi și cele tradiționale așteaptă să fie descoperite. Printre cele mai interesante locuri de divertisment de anul acesta sunt cele din zona în care biciclete și baloane cu aer cald se ridică de la sol.

Urmează alte patru zile și patru nopți în care festivalul își va mai putea revela secretele. Participanții vor putea căuta în toate cotloanele domeniului Banffy, pentru a găsi activități noi și locuri speciale cu decorațiuni originale. Noaptea este în mod special interesant de urmărit jocul de lumini, impresionant ca de fiecare dată.

Pentru cei care aleg să vină la Bonțida cu autobuzele EC, organizatorii pun la dispoziție două locații de plecare din Cluj-Napoca: Iulius Mall și Expo Transilvania. Miercuri, în jurul orei 17:00, timpul de așteptare la Expo Transilvania era sub 30 de minute iar drumul până la Bonțida a fost de aproximativ o oră.

Electric Castle 2022 are loc în perioada 13 – 17 iulie, pe domeniul castelului Banffy din Bonțida.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x