Prima ediție a Symphonic Experience va avea loc în august la Arad

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Maestrul Gheorghe Zamfir, legendara trupă Phoenix, Kerekes Band, Laura Bretan și Marcel Pavel urcă în această vară pe scena din Arad, la prima ediție a Symphonic Experience.

Muzica clasică, jazz, rock, electronică, etno-funk și șlagăre renumite vor fuziona în această vară cu orchestre simfonice live și voci spectaculoase. Prima ediție a Symphonic Experience se va desfășura timp de trei zile în Arad, între 19 și 21 august. Iubitorii de muzică se vor strânge în jurul celei mai impunătoare scene de concert văzută până acum în orașul de pe Mureș. Vor cânta, vor aplauda și vor fremăta în armoniile și ritmurile oferite de o nouă experiență muzicală unică, presărată cu jocuri de lumini și proiecții impresionante.

Maestrul Gheorghe Zamfir și dirijorul Daniel Jinga sunt invitați speciali, însă fiecare spectacol va avea propriul concept deosebit și va fi o îmbinare a muzicii marilor artiști și a instrumentelor clasice live. Publicul larg va avea acces în aceste trei zile de festival la cele mai renumite și arhicunoscute lucrări vocal-simfonice din repertoriul muzicii clasice, dar și la coproducții monumentale sau aniversare.

Trupa Phoenix, care împlinește 60 de ani de la înființare, își marchează existența cu un concert special, acompaniat de orchestra gazdă a evenimentului, Filarmonica Arad.

Kerekes Band, cea mai în vogă și premiată trupă de etno-folk din Ungaria, va încânta publicul cu un program variat, în care se vor regăsi ritmuri din folclorul românesc, maghiar, dar și turcesc. Acest moment va fi o premieră mondială, deoarece piesele lor se vor auzi pentru prima oară acompaniate de orchestra simfonică. Pe lângă artiștii consacrați, pe scenă vor urca și un număr important de tineri muzicieni arădeni de perspectivă.

Cei interesați vor avea ocazia să asculte muzică de film dintre cele mai cunoscute, interpretate de cele mai de seamă filarmonici din Transilvania. Violoncelistul consacrat Răzvan Suma va aduce pe scena din Arad tangourile iubite și celebre compuse de Astor Piazzolla, iar ritmurile dansante continuă în spectacolul de swinguri oferit de big-bandul Budapest Orchestra Project, în frunte cu dirijorul și orchestratorul Tompa Ábel. Ultima zi de eveniment aduce noi momente spectaculoase prin show-ul pregătit de orchestra Operei Maghiare Cluj, de Filarmonica Arad și Corul Academica al Facultății de Științe Umaniste și Sociale/UAV. Sute de artiști, instrumentiști, coriști sau soliști vor interpreta muzică electronică, pop, dar și celebre arii de operă.

Laura Bretan, Vlad Miriță și Marcel Pavel vor cânta în show-ul de închidere.

Vedetele Laura Bretan, Vlad Miriță și Marcel Pavel, alături de alte nume consacrate, vor încânta publicul cu vocile lor speciale într-un show de închidere la prima ediție a festivalului Symphonic Experience.

Cele trei seri de spectacol total vor avea loc pe arena Francisc von Neuman (UTA).

Programul complet și biletele pentru prima ediție Symphonic Experience sunt disponibile pe site-ul symphonicexperience.ro.

Un show complex, de ținută, pe care Aradul îl așteaptă de 30 de ani, ce se prevede a fi memorabil.

Symphonic Experience va avea loc în perioada 19 – 21 august 2022.

Evenimentul este organizat de Asociația In Times Concept, UMGE în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad și Filarmonica Arad.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x