Activități de zi la Smida Jazz Festival

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Organizatorii Smida Jazz Festival promit iubitorilor de muzică bună și de natură cea mai relaxantă și revigorantă experiență de festival.

Lineup-ul de activități de zi la Smida Jazz Festival.
● Explorări ghidate ale naturii, în pădure, în Peștera Pepii din Parcul Natural Apuseni
● Caiac pe Lacul Beliș-Fântânele
● Atelier de scriere creativă cu scriitorul Marius Chivu
● Yoga pentru sănătatea minții
● Conferințe în zona Grow despre fake news, sustenabilitate economică la Roșia Montana, Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii

Programul de activități de zi al Smida Jazz Festival este gândit să inspire pentru o viață mai plăcută pentru fiecare dintre noi și pentru noi toți împreună, au anunțat organizatorii.

Cei atașați de natură pot explora Peștera Pepii, pot face caiac pe Lacul Beliș-Fântânele sau participa la tururi ghidate în pădurile din jurul satului Smida. Dimineața, sesiunile de yoga în aerul munților sunt expresso-ul tuturor celor care vor sa ia o pauza de la ritmul frenetic urban. Tinerele talente literare au șansa să participe la Atelierul de scriere creativă, susținut de scriitorul Marius Chivu, ale cărui cursuri au ajutat scriitori contemporani să se lanseze. Fake news si post-truth sunt lucruri care apar în fiecare zi în raport cu mass-media, iar jurnalista Codruța Simina va oferi participanților instrumentele pentru a naviga cu bine în încercarea de a înțelege realitatea.

Salvarea Roșia Montana de la exploatare minieră iresponsabilă a strâns în jurul ei cea mai mare comunitate civică din România. Cum se poate construi o economie sustenabilă în acest loc se va afla de la Tică Darie, antreprenor social “Made în Roșia Montana”. Anul viitor Timișoara va deveni Capitală Europeană a Culturii. Se știe din experiența Sibiului că un asemenea rol propulsează orașul ca notorietate și oportunități la nivel european. Dar ce înseamnă pentru viața locuitorilor orașului această transformare va explica Vlad Tăușance, expert comunicare Centrul de Proiecte Timișoara / Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii.

Lista de activități de zi se găsește pe smidajazz.ro și va fi completată cu multe alte propuneri. Nubya Garcia, headliner al ediției 2022, vine la Smida după Glastonbury unde a încântat cu vibe-ul creat de muzica ei miile de participanți. Duetul danez, Svaneborg y Kardyb, ajunge pe scena Smida Jazz Festival după un concert în cadrul prestigiosului Montreux Jazz Festival, al doilea festival de jazz din lume ca număr de participanți. Lineup-ul complet și informații despre artiștii prezenți la această ediție se găsesc pe site-ul oficial al festivalului. 

Biletele la această ediție, în valoare de 70 euro – Festival Pass și 94 euro – Festival & Camping Pass se pot cumpăra pe site-ul festivalului.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x