AudioEvenimenteŞtiriVideo

Ad Libitum Voices au susținut un show memorabil la ceas aniversar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Miercuri, 26 octombrie, grupul de pop-opera Ad Libitum Voices a celebrat 10 ani de existență, alături de fani, în cadrul unui concert organizat la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca.

Tiberius Simu – tenor, Cristian Ignuța – bas, Sergiu Coltan – tenor, Vlad Morar – bariton

Spectacolul aniversar Ad Libitum Voices a început cu o ușoară întârziere, în jurul orei 20:20, cu sala plină. Organizatorii au anunțat că evenimentul a fost sold-out. Primele două piese reinterpretate în maniera proprie au fost din repertoriul internațional. Seara a început cu „Feeling good” și „New York, New York”. Muzica bună și vocile excepționale au încălzit din start atmosfera, iar fumul parfumat trimis spre public și jocul de lumini au contribuit la un început de bun augur pentru concertul aniversar. Au urmat apoi piese în limba română, care i-au făcut pe unii spectatori să suspine când auzeau titlul melodiei ce urmează: „Copacul”, „De-ai fi tu salcie la mal” sau „De-ar fi să vii”. Aceasta din urmă, cântată pentru prima dată cu mulți ani în urmă de Mihaela Runceanu, a fost interpretată cu această ocazie în premieră de patru bărbați. Din repertoriul serii nu au lipsit piesele compuse de Ad Libitum Voices, „Nostalgic” sau „Cu o privire”, care îmbie la nostalgie sau romantism.

Atmosfera a fost întreținută de cei patru artiști nu doar prin muzică, ci și prin numeroase interacțiuni cu publicul sau dialoguri între ei. Chiar și publicitatea a fost făcută să sune amuzant, ca un dialog între colegii de scenă.

Tot ca un dialog, dar cu oameni din sala de spectacole, a fost pregătit și un moment mai special. Un domn din public a ales să-și ceară aleasa inimii în căsătorie. Surpriza a fost pregătită din timp, cu atenție, iar viitoarea mireasă a fost luată prin surprindere, cu ajutorul celor de la Ad Libitum Voices.

A doua parte a spectacolului a adus cea mai bună interpretare a „Bohemian Rhapsody” de la Freddie Mercury încoace.

Deși afirmația că Ad Libitum Voices au avut cea mai bună interpretare a piesei „Bohemian Rhapsody” de la Freddie Mercury încoace poate părea exagerată, nu este. La fel au simțit și alții din sala de cinema. La finalul piesei, doamna care stătea în dreapta reporterului clujescu.ro a declarat, vădit plăcut impresionată, că „Asta a fost cea mai bună de până acum.” A fost într-adevăr o interpretare remarcabilă. Pentru a vă convinge personal, puteți să urmăriți concertul la Prima TV, atunci când va fi difuzat.

Show-ul a fost tot mai bun, pe măsură ce timpul înainta. Artiștii au dat totul pe scenă, iar publicul a simțit asta. Muzica și vocile excepționale au făcut ca spectacolul de peste două ore să pară prea scurt.

La reușita serii a mai contribuit alegerea ritmurilor și alternanța pieselor. A fost o călătorie muzicală plină de nostalgie, romantism sau veselie. Pe lângă piese clasice, au fost și melodii celebre din anii 90, pline de ritm și distractive.

Spectacolul a fost precedat de o sesiune Meet&Greet, la care fanii au putut interacționa cu artiștii.

Pentru a sărbători cum se cuvine, și pentru a-i face fericiți pe cei mai împătimiți fani, cei patru artiști care formează Ad Libitum Voices: Sergiu Coltan – tenor, Cristian Ignuța – bas, Vlad Morar – bariton și Tiberius Simu – tenor, și-au întâmpinat fanii în holul Cinematografului Florin Piersic. Într-o atmosfera relaxată, timp de mai bine de o oră, s-a discutat, s-a băut vin și s-au servit aperitive. Fanii au avut parte de o sesiune foto cu artiștii, la panoul special amenajat pentru această ocazie. De asemenea, cei care au participat la sesiunea de Meet&Greet au primit și autografe de la cântăreții preferați. Pentru a fi alături de artiști, mulți dintre cei prezenți au călătorit sute de kilometri pentru a participa la această întâlnire specială. În foaierul cinematografului s-au adunat oameni veniți de departe: din Chișinău, din Anglia, de la Oradea sau din Constanța.

Ar fi multe de spus despre acest spectacol. Cuvintele nu pot totuși surprinde întru totul atmosfera de la spectacol și experiența unei vizionări live. Show-ul plin de energie, dar și de simțire , ar fi făcut ca în urmă cu 100 de ani doamnele și domnișoarele să aiba nevoie să-și folosească evantaiele destul de des, iar cele mai sensibile să aibă nevoie de sărurile din dotare.

Ad Libitum Voices au arătat la concertul aniversar că sunt artiști de talie mondială, iar locul lor poate fi pe orice scenă a lumii.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
maria-cornelia postescu

REVERENȚĂ!

[…] Ad Libitum Voices au susținut un show memorabil la ceas aniversar […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x