EvenimenteŞtiriVideo

Al Bano și Romina Power au adus pentru o seară „Felicità” la Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Al Bano și Romina Power au oferit publicului clujean ceea ce au promis: o seară de neuitat.

După doi ani de așteptare, Al Bano și Romina Power au venit la Cluj. Artiștii au făcut aseară un show memorabil, așa cum au promis cu o zi înainte, la conferința de presă. Au fost aproape trei ore de concert pline de emoție, interpretări de excepție, surprize, bună dispoziție și glume sau discursuri din partea celor doi artiști italieni.

Al Bano și Romina Power au urcat pe scena Sălii Polivalente din Cluj-Napoca duminică, 13 noiembrie. Spectacolul programat să înceapă la ora 20:00 a avut o mică întârziere, de aproximativ 15 minute. Oamenii din public și-au chemat artiștii preferați pe scenă prin aplauze repetate. Al Bano a deschis spectacolul. El a încălzit atmosfera cu „Volare”, piesă interpretă alături de instrumentiști și de cele două backing vocals. De la bun început, artistul italian a comunicat cu publicul, a încercat să-i facă pe cei din sala de spectacole să cânte alături de el. După acest moment introductiv, Romina Power și-a făcut apariția, fiind întâmpinată cu aplauze îndelungi. În ciuda problemelor de la genunchi, ea a urcat pe scena de la Cluj elegantă și frumoasă ca întotdeauna, într-o rochie roșie lungă și în cârje decorate cu luminițe colorate. Cu o seară înainte, ea a declarat jurnaliștilor faptul că i s-a recomandat repaos total. Cu toate acestea, a făcut un sacrificiu și a venit la Cluj, pentru a nu-și dezamăgi fanii.

Celebrul cuplu italian a cântat în primele minute două dintre cele mai cunoscute piese ale lor: „Tu, soltanto tu” și „Ci sará”. A urmat apoi interpretarea dătătoare de fiori a piesei „Libertá”. În astfel de momente se poate lesne înțelege de ce cuplul muzical Al Bano și Romina Power a fost și rămâne actual, atât de îndrăgit de fani.

Romina Power, Al Bano

Chimia dintre cei doi artiști, pe scenă, pare neatinsă de trecerea timpului. Chiar dacă în viața reală lucrurile s-au mai schimbat, pe scenă totul a rămas impecabil. Muzica lor a devenit atât de populară și a atins apogeul datorită îmbinării fericite a vocii unice a lui Al Bano cu cea caldă a Rominei Power. Cei doi au rămas un cuplu perfect pe scenă.

Muzica celor doi italieni s-a cântat pe versuri bune pentru iubire dar și cu profunde semnificații umane și politice.

Pe lângă melodiile care i-au consacrat și i-au făcut să ajungă la inimile oamenilor, Al Bano și Romina Power au avut aseară în repertoriu și piese mai triste, care fac referire la dramele umane mai vechi și mai noi. În cântecul „Amanda”, pe care Al Bano l-a cântat singur, el spune povestea tristă a unei imigrante din Africa de Nord. Această tânără avea un mare vis, pentru care a plătit cu viața: să ajungă în lumea occidentală, plină de strălucire, care din Africa părea a fi paradisul.

Un alt moment cu semnificații politice a fost cel al Rominei Power. Artista a susținut în partea a doua a spectacolului un număr solo. Alături de cele două backing vocals, ea a arătat spre public pancarte cu următoarele mesaje: No 5G (nu 5G), Nuclear NO! (Nuclear NU!), More Dharma Less Drama (mai multă Dharma mai puțină dramă), Increase Clean Energy (Creșteți energia verde). De asemenea, artista i-a îndemnat pe cei din public să facă donații unei organizații care ajută să hrănească copiii din zone defavorizate. Ea spunea că în acele zone sunt de ajuns sub 20 de dolari pentru a hrăni un copil un an întreg.

Al Bano a glumit mult și a vorbit cu oamenii din public în repetate rânduri.

Una dintre povestioarele lui Al Bano s-a referit la Poșta Română. Prin 1967, spunea el, când primeau plicuri cu scrisori de la admiratorii din România, pe plic scria numele Poștei Române ca fiind „Romina”. Pentru cei care nu știu din ce motiv se întâmpla acest lucru, le reamintim că în acele vremuri, în interiorul cuvintelor se folosea „î” din „i” și nu „â” din „a” la fel ca acum. Dacă nu se foloseau nici diacritice, atunci textul arăta: „Posta Romina”. Italianul s-a amuzat de această coincidență de nume și a ținut să împărtășească cu publicul clujean această amintire.

Romina Power a interpretat solo piese în engleză iar Al Bano a avut un recital excepțional pe muzică clasică.

Pe la jumătatea spectacolui, Al Bano a interpretat versuri pe muzica Concertului nr. 1 pentru pian și orchestră (Ceaikovski), „Ave Maria” (Schubert) și „Va’ pensiero”, arie din opera Nabucco (Verdi).

Romina Power a susținut un recital în engleză. La un moment dat, pe ecranul montat în spatele scenei, au rulat imagini din vechiul Hollywood, cu tatăl ei, actorul Tyrone Power.

Yari Carrisi, fiul celebrului cuplu, a fost invitat de Romina pe scenă. Pentru început, cei doi, mamă și fiu, au interpretat piesa „No more words”. După acest moment, Yari Carrisi a continuat cu un scurt moment la chitară, fiind acompaniat la voce de una dintre colegele de trupă.

Spre final, atmosfera a devenit tot mai intimă și mai veselă, datorită pieselor de rezistență cântate pe scena Sălii Polivalente: „Che angelo sei”, „Sempre, sempre”, „Sharzan” și desigur „Felicità”.

Un moment cu totul special, emoționant, a fost cel în care pianistul Alterisio Paoletti a început să cânte „Deșteaptă-te române”, iar oamenii din public l-au acompaniat.

A fost o seară specială, în care doi oameni iubiți de milioane de oameni au ales să cânte pentru o seară publicului de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Bar Rodizio, pe 19 mai, de la ora 18:00. Cel mai tânăr festival clujean are programate cinci concerte care se vor desfășura în Cluj-Napoca, la Restaurantul Rodizio. Cele cinci spectacole vor fi […]

[…] în pragul împlinirii vârstei de 80 de ani, celebrul artist Al Bano a fost sărbătorit cu mare fast de publicul din Italia, în cadrul concertului – eveniment […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x