EvenimenteŞtiri

Final incredibil la Wizz Air Cluj-Napoca Marathon

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Final incredibil la semimaraton: o secundă a făcut diferența între primele două locuri. Sportivii din Kenya, pe primele locuri la Wizz Air Cluj-Napoca Marathon.

Alergătorii din Kenya, Cheruiyot Laban și Kiptanui Kibet Mathew, s-au clasat pe primele două locuri la Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, eveniment desfășurat duminică, 2 aprilie. Pe locul al treilea s-a clasat Nicolae Bălan, din România. La proba feminină a maratonului, câștigătoare a fost tot o sportivă din Kenya,  Chemisto Matebo Ruth, urmată de o sportivă din Croația, Marija Vrajic, și de Alina Eremia, din România.

Recordul la semimaraton, doborât

Câștigătorul semimaratonului din acest an a fost mai rapid cu aproape două secunde decât Andrei Rusu, cel care a câștigat proba de semimaraton în 2022 cu timpul de 1:06:13.65.

Proba de semimaraton a avut un final incredibil. După o alergare de peste 21 km, primii doi sportivi au fost la o distanță de o secundă unul de celălalt. Astfel, Kipkemoi Rono Kennedy a trecut linia de sosire cu 1:04:25.90, în timp ce sportivul de pe locul al doilea, Andrei Rusu, a înregistrat un timp de 1:04:26.97.

În total, peste 4.000 de alergători din 30 de țări au participat la cea de-a 12-a ediție WIZZ AIR Cluj-Napoca Marathon, organizată duminică, 2 aprilie, la Cluj-Napoca.

Participanții s-au întrecut la cele șase probe ale competiției

  • Maraton Wizz Air (42,2 km)
  • Ștafeta ZuZu (4 x 10,5 km)
  • Semimaraton Hervis (21,1 km)
  • Cros Garmin (10 km)
  • Cros P4B (4 km)
  • Cursa Family Mega Image (800-1200 m)

Primarul Emil Boc a participat, din nou, la crosul de 4 km

Startul s-a dat de pe pista de atletism a stadionului Cluj Arena și din Parcul Central (Cros 10k). Pentru al doilea an consecutiv, participanții au alergat prin cele mai frumoase zone din centrul orașului Cluj-Napoca, pe traseul de 21,1 km omologat în anul 2021. La cursa de 4 kilometri a luat startul și edilul Emil Boc.

”M-am bucurat să particip din nou la una dintre probele maratonului de la Cluj (cros 4 km) alături de colegii mei de la Primăria Cluj-Napoca și sute de alergători din toată lumea. Transmit felicitări și organizatorilor pentru cea de-a 12-a ediție! Sportul este cea mai bună investiție pe care o putem face pentru sănătatea noastră. Vom continua să sprijinim astfel de evenimente care promovează mișcarea și sportul la orice vârstă”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

”Evenimentul de la Cluj a devenit unul cu tradiție în România, dar și în Europa și în lume. Am avut alergători din peste 30 de țări la start. Ne-am străduit să creăm o atmosferă foarte frumoasă, demnă de un concurs de o asemenea anvergură, atât pentru alergători, cât și pentru susținători. Mulțumim tuturor, de la participanți, autorități, sponsori și voluntari, până la asociațiile care s-au implicat activ în desfășurarea evenimentului. Mulțumim mai ales participanților care au avut răbdare cu noi și înțelegere și pentru momentele și situațiile neprevăzute”, spune Horațiu Morar, organizatorul Wizz Air Cluj-Napoca Marathon.

”Aflat la cea de-a 12-a ediție, Wizz Air Cluj-Napoca International Marathon este un eveniment foarte important pentru noi și suntem mândri că putem fi din nou partenerii celui mai mare eveniment de alergare din Cluj-Napoca. Este deja o tradiție să fim alături de sportivi din toată lumea care participă la această competiție reprezentativă pentru Transilvania. Ne angajăm în continuare să oferim pasagerilor noștri alternative de călătorie la prețuri accesibile și mai ales sustenabile. Credem că, la fel cum transportul aerian trebuie să fie accesibil pentru cât mai mulți oameni, în cel mai responsabil mod, la fel ar trebui să fie și accesul la un stil de viață activ și sănătos. Îi felicităm pe toți participanții din acest an și le mulțumim pentru că au fost alături de noi încă o dată pentru a sărbători și transmite mai departe importanța unui stil de viață activ și sănătos”, a transmis Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager la Wizz Air.

Street food și muzică de calitate, la Eat & Meet @Wizz Marathon

Între 31 martie și 2 aprilie, platoul din fața Cluj Arena a fost punctul de distracție și socializate, la Eat & Meet at Wizz Air Cluj-Napoca. Evenimentul a fost dedicat alergătorilor, susținătorilor, gurmanzilor, iubitorilor de distracție și de mâncare bună.

”Am preluat modelul unui astfel de eveniment, organizat înaintea unor maratoane cu tradiție din Europa, cum este cel de la Amsterdam, am decis să organizăm la fel și la Cluj-Napoca. Am văzut multă lume în cele trei zile în care food truck-urile au fost pe Platoul de la Cluj Arena. Cu siguranță mai facem și la ediția viitoare”, a adăugat Horațiu Morar.

Un eveniment incluziv, la Cluj-Napoca

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon a susținut și în acest an programele caritabile. Participanții au putut opta pentru susținerea asociației Help Autism, contribuind astfel la prima tabără incluzivă din România dedicată copiilor cu tulburare de spectru autist. 15% din fiecare înregistrare în beneficiul acestei cauze sunt redirecționați către Help Autism.

Tabăra Help Campus este unul dintre cele mai curajoase proiecte derulate în România în beneficiul copiilor speciali și familiilor acestora, dar și celorlalți copii, un loc incluziv de socializare, relaxare, conexiune cu natura și dezvoltare de abilități de viață independentă.

De asemenea, participanții în scaun rulant de la Fundația Motivation România, precum și luptătorii răniți în teatrele de operații, membri ai Invictus România, au fost susținuți de Wizz Air Cluj-Napoca Marathon pentru a participa la curse.

Maratonul virtual continuă: ediția a V-a, înscrieri până pe 7 aprilie

Până pe 9 aprilie 2023, alergătorii care nu au reușit să vină la ediția fizică, dar doresc să participe la Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, se pot înscrie la ediția virtuală, ajunsă deja la cea de-a cincea ediție. Ca și până acum, participanții pot alege traseul pe care doresc să alerge.

Înscrierile se fac până cel târziu pe 7 aprilie, inclusiv, iar traseele trebuie completate până cel târziu pe 9 aprilie, ora 23:59. Se poate lua startul în probele de 4 km, 10 km, 21,1 km și 42,2 km.

Despre RUNNERS CLUB

Asociația C.S. Runners Club a fost fondată la începutul anului 2010 de un grup de alergători din Cluj-Napoca sub forma unei organizații non-profit cu scopul de a promova alergarea ca sport de masă, de a inspira și ajuta prin alergare. A devenit între timp asociația din România cu cele mai multe evenimente de alergare organizate anual. Printre cele mai cunoscute se numără: Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, Crosul Companiilor, Crosul de Noapte, Crosul Divelor, Crosul Hoia și Făget Tour.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x