EvenimenteŞtiri

Primele show-uri Electric Castle 2023 se pregătesc în glo™ Creative Camp by EC

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ediția a 3-a a glo™ Creative Camp by Electric Castle a pus bazele pentru două show-uri unice ce vor fi prezentate anul acesta, pe scenele festivalului.

Un proiect inedit în industria muzicală românească, tabăra de creație își continuă misiunea de a aduce împreună artiști din zone muzicale diferite și a crea proiecte cu expunere internațională.

Anul trecut, tabăra s-a desfășurat între 19 august și 2 septembrie, în Eforie Sud, fiind structurată pe două module. Primul modul a fost dedicat muzicii electronice, avându-l ca mentor pe Cesar Merveille. DJ-ul rezident în Berlin este cunoscut nu doar pentru propriile creații, ci și prin lunga listă de artiști lansați prin casa sa de producție, Roche Madame. Cei șapte artiști români selectați a avut la dispoziție o săptămână pentru a crea show-ul pe care-l vor prezenta la ediția EC de anul acesta. Doi invitați speciali veniți chiar din Japonia, Yousuke Fuyama VJ și Taku DJ, au fost alături de ei pentru un plus de inspirație și mentorat.

Muzica live în viziunea mentorilor Bean MC și Afo de la Subcarpați este baza de la care va fi structurat cel de-al doilea show, rezultatul proiectului colaborativ găzduit în a ultima săptămână de glo™ Creative Camp. Vor produce, împreună, șapte muzicieni ce se întâlnesc pentru prima dată, în sesiuni de compoziție și improvizație. Instrumentiști de jazz, rock, pop și vocaliști își vor lăsa propria amprentă pe un proiect 100% gândit pentru EC9.

Rezultatele celor două săptămâni de proces creativ vor fi descoperite de public la viitoarea ediție Electric Castle, programată în iulie 2023.

Creative Camp by Electric Castle este un proiect născut în 2020, ca răspuns la contextul pandemic ce a blocat, o lungă perioadă, activitatea artiștilor din România. După luni de izolare, 50 de muzicieni au avut șansa să recupereze procesul lor creativ și au compus împreună materiale originale incluse într-un album ediție limitată, ce poate fi achiziționat de aici. Întreg procesul a fost ilustrat în documentarul „When Time Stood Still”, vizionat pe YouTube de mii de oameni din întreaga lume.

În 2021, glo™ Creative Camp a propus o nouă abordare în procesul de creație muzicală. Inna, Adrian Despot și Grasu XXL au fost printre artiștii ce au acceptat provocarea de a reinterpreta șlagăre din repertoriul românesc, noua viziune muzicală putând fi descoperită pe contul de YouTube Electric Castle, pe Spotify și Apple Music.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x