EvenimenteŞtiriVideo

Evenimentele se țin lanț la Cluj; TIFF a adus din nou în oraș acel freamăt unic, specific festivalului de film

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Cinematografele și locațiile speciale din Cluj și din împrejurimi, unde se proiecteză filme la TIFF (Festivalul Internațional de Film Transilvania), sunt din nou luate cu asalt de cinefili.

TIFF a început în forță vineri, 14 iunie. Pe ecranul imens din Piața Unirii s-a văzut în prima seară unul dintre cele mai bune filme care au rulat până în prezent la o Gală de Deschidere. Filmul „Dogman”, regizat de Luc Besson, a inaugurat oficial TIFF.23. Peste 3500 de oameni s-au bucurat de talentatul Caleb Landry Jones, într-un rol absolut fantastic, care merită aplauze la scenă deschisă. Actrița din rolul principal, Jojo T. Gibbs, a fost prezentă la Gala de Deschidere, unde a urcat pe scenă alături de Tudor Giurgiu. Ea a declarat, amuzată, că nici nu știa că există Transilvania.

Actrița va fi prezentă azi, de la ora 17:00, la TIFF Lounge, alături de cel care s-a dovedit a fi un excelent moderator de-a lungul anilor de TIFF, Mihnea Măruță. Doritorii pot să participe activ la conversațiile din cadrul InspiraTIFF. La toate aceste întâlniri din Piața Unirii, participanții pot să pună întrebări invitaților, locul fiind cunoscut ca unul potrivit pentru discuții relaxate.

Daniele Luchetti a fost celebrat la TIFF, pentru contribuția adusă cinematografiei mondiale.

Vremea ține deocamdată cu organizatorii. Sâmbătă a fost frumos, cer senin, cald, o vreme potrivită pentru plimbări între cinematografe pentru a vedea filme, sau pentru a vizita locații cu diverse expoziții. La Casa de Cultură a Studenților, începând cu ora 19:00, a fost programat filmul „Confidenza” (Încredere), în regia lui Daniele Luchetti. Acesta a primit din partea TIFF un premiu, pentru contribuția adusă cinematografiei mondiale. La finalul filmului, regizorul a răspuns cu multă răbdare și generozitate întrebărilor venite din public. S-a discutat despre semnificații, stilul regizoral dar și despre secrete sau întrebări fără răspuns.

„Nasty”, documentarul realizat de Tudor Giurgiu, va rula duminică în centrul Clujului.

În această seară, duminică 16 iunie 2024, Piața Unirii va găzdui un eveniment special. Noul documentar realizat de Tudor Giurgiu, care a avut premiera oficială în urmă cu puțin timp la Cannes, va rula pentru spectatorii din Cluj-Napoca. „Nasty” este, conform descrierii de pe site-ul TIFF: „1972. Ilie Năstase câștigă primul său US Open și ajunge în finală la Cupa Davis și Wimbledon, intrând astfel în istoria tenisului. Nasty explorează personalitatea sa complexă, momentele de glorie, controversele care i-au marcat cariera și impactul avut asupra tenisului.” La eveniment este așteptat și Ilie Năstase, alături de regizorul Tudor Giurgiu.

Mai jos puteți vedea declarațiile făcute în urmă cu un an, la Cinema Victoria, de Ilie Năstase și Tudor Giurgiu.

Sursa video: YouTube

TIFF.23 are loc la Cluj-Napoca, în perioada 14 – 24 iunie.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Evenimentele se țin lanț la Cluj; TIFF a adus din nou în oraș acel freamăt unic, specific fest… […]

[…] la cinematografia mondială), dar și actori și regizori români, prezenți în număr mare la Cluj-Napoca: Catrinel Dumitrescu (care a primit Premiul de Excelență), Bogdan Dumitrache, Horațiu Mălăele, […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x