EvenimenteVideo

Ediția a 4-a, cea mai de succes din istoria Cluj Folk Fest

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

● Vasile Șeicaru și Mircea Vintilă au susținut recitaluri de senzație
● Andrei Păunescu a readus atmosfera de Cenaclu la Cluj
● Un grup din Beclean a cucerit Marele Premiu al Concursului Național de Talente iar o tânără de 13 ani a cucerit Premiul Publicului
Festivalul a lansat o melodie compusă în cadrul primei ediții a Taberei Folk și intepretată cu succes pe scenă

Ediția a 4-a a Cluj Folk Fest a fost cea mai de succes de până acum

Publicul s-a dublat față de ediția precedentă, peste 1100 de fani ai acestui gen muzical participând la concertele și activitățile din cadrul festivalului. Și ediția din acest an a fost găzduită de Camping Colina.

În cele două zile de desfășurare (7-8 iunie 2024), s-au savurat sonorități folk într-o atmosferă extrem de relaxată iar participanții au ieșit din zona de confort. Vremea a fost excelentă iar concertele artiștilor invitați apreciate de participanți.

Cluj Folk Fest a adus în fața publicului concertele artiștilor Ramona Bivoleanu (câștigător Premiul Publicului 2022), Walter Ghicolescu, Magda Puskas si Majay Gyozo, Focul Viu, Emeric Imre Trio și Vasile Șeicaru, în prima zi, iar în a doua au concertat Jaqueline Crăciun (câștigătoare Concurs CFF 2023), Domnul ICS și Suntem Oameni (câștigători Premiul Publicului 2023 CFF), Vali Șerban, Maria Gheorghiu, Andrei Păunescu și Mircea Vintilă.

Veteranii Emeric Imre trio și Vasile Șeicaru au ridicat publicul în picioare în prima zi de festival.

Surpriza a fost grupul Focul Viu, care a avut un recital dinamic în cadrul căruia publicul a dansat în fața scenei.

În a doua zi de festival Andrei Păunescu, fiul marelui poet Adrian Păunescu, a dovedit că publicul iubește în continuare muzica de la Cenaclul Flacăra dar și rockul, având parte de o repriză instrumentală de melodii celebre din repertoriul unor mari formații de gen.

Festivalul a fost închis de un recital de mare calibru al veteranului Mircea Vintilă, care a demonstrat încă o dată că folkul e un gen muzical nemuritor. Hiturile artistului au fost cântate cap coadă de un public numeros.

Concursul Național de Talente
Ediția a 3-a a Concursului Național de Talente a fost câștigat de grupul The Archivers din Beclean.

Arhivers este format din:
Alex Czirai – voce și chitară
Claudiu Timoce – voce
Bogdan Megyesi – chitară solo
Cosmin Marcu – chitară bas
Andrei Găurean – clape
Jerry Zsolt – tobe/percuții

Premiul Publicului a revenit unei puștoaice de doar 13 ani, Alma Lorena. Aceasta cântă la chitară, compune și este pasionată de muzica folk, blues, country.

”Suntem entuziasmați de succesul acestei ediții, în acest loc superb, Camping Colina, foarte aproape de oraș, și totuși în afara lui, un loc perfect pentru acest gen muzical. Suntem mulțumiți de atmosferă și mai ales de cum s-a simțit publicul și de concertele foarte bune la care am asistat, cu artiști care au prezentat cele mai diverse stiluri de folk. Vom organiza și ediția din 2025 iar festivalul să se consolideze, mai ales că ediție aniversară în 2025. Pregătim o serie de surprize artistice” – organizatorii.

Cluj Folk Fest este un festival înființat acum patru ani cu scopul promovării acestui gen muzical și al artiștilor care cântă muzică live, dar și pentru promovarea de valori pozitive în comunitate cum ar fi apropierea de natură. Festivalul a găzduit până acum două ediții indoor cu 25 de concerte cu artiști naționali cunoscuți, două ediții open-air și a organizat trei ediții din Concursul Național de Talente plus o tabără folk.

Sursa video: YouTube – momente de la ediția de anul trecut
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x