
Tinerii între 25 – 34 ani au fost cei mai interesaţi de platforma Bugetare participativă






Mai mult de jumătate dintre cei care au accesat platforma online Bugetare participativă au vârsta cuprinsă între 25 – 34 ani. În perioada 17 iulie – 20 august, toţi cetăţenii care locuiesc, muncesc sau studiază în Cluj-Napoca au putut depune propuneri de proiecte pentru oraş, în cadrul primului proces online de Bugetare participativă din România.
Conform informaţiilor transmise de Primăria municipiului Cluj-Napoca, vizitatorii platformei online, după vârstă, au fost:
● 53.50% – 25-34 ani;
● 25.21% – 35-44 ani;
● 8.80% – 18-24 ani;
● 7.11% – 45-54 ani;
● 3.69% – 55-64 ani;
● 1.69% – 65+.
Interesul pentru platforma online a fost unul crescut, cu peste 9.500 de vizitatori, se arată în cifrele transmise de Primăria municipiului Cluj-Napoca. Astfel, datele din care reiese accesul şi comportamentul utilizatorilor, arată în felul următor:
● 9.577 utilizatori (număr de persoane care au accesat platforma în acest interval de timp);
● 271.910 accesări;
● 5 minute şi 3 secunde – durata medie de stat pe platformă pentru un utilizator;
● Rata de respingere (bounce rate) – 0.02%, adică aproape toţi cei care au intrat pe platformă au fost interesaţi de conţinut;
● 18 – numărul mediu de pagini pe care un utilizator l-a vizitat cât a fost pe site;
● 530 persoane şi-au făcut cont pe platformă până acum.
Posibilitatea de a face cont (pentru cei care locuiesc, muncesc sau studiază la Cluj-Napoca şi au împlinit vârsta de 18 ani) rămâne deschisă pe platforma bugetării participative pe tot parcursul etapei de analiză. Contul pe www.bugetareparticipativa.ro este necesar în etapa de vot.
Un număr de 338 de propuneri de proiecte au fost înregistrate în cadrul primului proces online de Bugetare participativă din România, dintre care cele mai multe vizează traficul şi mobilitatea în general, fiind înscrise în domeniul „Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei”, urmat de categoria „Alei, trotuare şi zone pietonale”. La finalul perioadei de analiză vor fi publicate mai multe informaţii, odată cu lista proiectelor supuse votului. Prima etapă de vot începe luni, 2 octombrie 2017.
Pentru detalii suplimentare legate de procesul Bugetare participativă Cluj-Napoca 2017 puteţi accesa www.bugetareparticipativa.ro, pagina http://facebook.com/BugetareParticipativa sau transmite un email la adresa bugetareparticipativa@primariaclujnapoca.ro.






Publică comentariul