De interesŞtiri

Lucrări de asfaltare au demarat pe drumul judeţean 107P

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pe drumul judeţean 107P Gilău – Someşu Rece – Tarniţa – Mărişel, care leagă DN 1 în zona localităţii Gilău şi comuna Mărişel, au demarat o serie de lucrări de asfaltare, a anunţat Consiliul Judeţean Cluj. Tronsonul vizat are o lungime totală de aproximativ 40 de kilometri.

Drumul judeţean 107P este inclus în Programul de investiţii pentru anul 2018 privind lucrările de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene. Lucrările sunt finanţate din creditul de 50.000.000 de euro angajat în acest scop de Consiliul Judeţean Cluj.

Lucrările efective, executate de SC Kiat Group Construct SRL, au început vineri, 24 august, în zona motelului Gilău (km 2+800), ele înaintând în perioada următoare înspre barajul Tarniţa.

Consiliul Judeţean Cluj a precizat că lucrările de reabilitare şi modernizare presupun intervenţia pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundaţia drumului, în zonele unde acest lucru se impune, şi până la aşternerea a două straturi de asfalt, respectiv binder şi strat de uzură. De asemenea, proiectul prevede şi realizarea de acostamente, şanţuri, rigole şi podeţe, racordări la drumurile laterale. Proiectul urmează să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x