EvenimenteVideo

Cluj Folk Fest la debut; muzică bună și momente surprinzătoare în prima seară

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vineri, 18 iunie, la Casa de Cultură a Studenților a debutat Cluj Folk Fest. Evenimentul le propune clujenilor trei seri de muzică live, cu artiști renumiți.

Prima seară a noului festival de folk a debutat cum nu se poate mai bine. În ciuda pandemiei și a condițiilor speciale în care evenimentul a fost organizat, clujenii s-au prezentat în număr foarte mare la show. Sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenților a fost plină (în limitele permise de autorități în această perioadă). Atmosfera caldă și voia bună au fost capete de afiș la Cluj Folk Fest, alături de artiștii care au urcat pe scenă: Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Florin Săsărman, Adrian Ivanițchi, Cosmin Vaman & Spam.

Florin Săsărman
Adrian Ivanițchi

Spectacolul de aseară i-a adus la Cluj pe doi folkiști care nu mai au nevoie de nicio prezentare. Mircea Baniciu și Mircea Vintilă au cântat și au încântat publicul cu vocile lor excepționale. După atâta timp în care mulți nu au mai auzit muzică live și nu au mai călcat într-o sală de spectacole, momentul de folk a fost unul special. Cei doi corifei au arătat încă o dată că muzica unește oamenii. Cei prezenți în public au cântat în numeroase rânduri alături de artiști, în pofida măștior care au fost obligatorii. Seara s-a încheiat cu multă voie bună și dorință pentru mai mult, pe ritmurile „Hei tramvai” și Andri Popa, cântate de Mircea Baniciu.

Mircea Baniciu
Mircea Vintilă

Pe lângă muzica bună și atmosfera caldă, seara a avut și câteva momente surprinzătoare.

Chiar dacă a fost o seară de folk, numărul celor de la Cosmin Vaman & Spam a fost presărat cu momente cu veleități de stand-up comedy. Solistul celor din trupă s-a dovedit a fi un talent multilateral dezvoltat. Într-un mod firesc și neașteptat, în pauzele dintre piese, acesta a glumit mult cu publicul, frumos, cu autoironie și inteligență.

Cosmin Vaman & SPAM

Cluj Folk Fest continuă până duminică, 20 iunie. Sâmbătă, 19 iunie, vor urca pe scenă: Ducu Bertzi, Emeric Imre Trio, Daniel Iancu, Marius Bațu și Cristi Dumitrașcu. În ultima seară a festivalului, duminică, 20 iunie, cei prezenți la Casa de Cultură a Studenților îi vor putea asculta pe: Țapinarii, Magda Pușkaș, Ocru, Fără Zahăr și Dinu Olărașu.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x