×

Aparatură modernă la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, pentru pacienţii cu sindrom vertiginos

Aparatură modernă la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, pentru pacienţii cu sindrom vertiginos

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase a achiziţionat recent aparatură modernă destinată identificării, diagnosticării şi recuperării pacienţilor cu sindrom vertiginos.

Consiliul Judeţean Cluj, în subordinea căruia funcţionează unitatea medicală, a făcut public faptul că spitalul a fost dotat cu un posturograf Synapsis pentru refluxul vestibulo-spinal şi recuperarea pacientului şi, respectiv, o camera V-HIT pentru înregistrarea refluxului vestibulo-ocular. Finanţarea a fost asigurată integral din bugetul forului administrativ judeţean şi se află în cadrul Ambulatoriului Integrat de pe Calea Moţilor.

Utilizarea unor echipamente specializate permite diagnosticarea facilă şi recuperarea pacienţilor cu sindrom vertiginos, cu o economie semnificativa de timp şi de fonduri. Aparatură similară celei recent puse în funcţiune de Spitalul de Boli Infecţioase mai există în doar trei mari oraşe ale ţării, respectiv în Bucureşti, Iaşi şi Braşov.

Caracterizat în principal de ameţeli puternice şi pierdere a echilibrului, dar şi de stări de greaţă, înceţoşare a vederii şi de senzaţia că totul în jur se mişcă, sindromul vertiginos sau vestibular este cauzat fie de o afecţiune a urechii interne, fie de o afectare a sistemului nervos central, de fiecare dată fiind însă vorba despre sistemul vestibular, cel datorită căruia persoana reuşeste să îşi păstreze echilibrul. În funcţie de intensitatea manifestărilor şi de intervalul de timp la care se repetă, sindromul vertiginos, din cauza căruia bolnavul ajunge uneori să cadă la pământ, poate să afecteze ritmul cotidian normal al pacientului, interacţiunile sale sociale şi, în general, capacitatea de a duce o viaţă normală, cu toate dezavantajele care decurg de aici.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail