
Propunere pentru realizarea unui Aqua Park şi a unei Baze Sportive pentru fotbalul de performanţă la Cluj






Un nou proiect major de investiţii pentru Cluj-Napoca prevede realizarea unui Aqua Park şi realizarea unei baze sportive de performanţă pentru fotbal, în zona actualei Baze sportive Gheorgheni.
În cadrul şedinţei de Consiliu Local din luna februarie 2018, au fost prezentate mai multe informaţii despre proiectul noii baze sportive, configuraţia, respectiv dotările acesteia. De asemenea, primarul Emil Boc a subliniat că această bază sportivă poate fi realizată de Primăria municipiului Cluj-Napoca, de la bugetul local al oraşului.
Partea care ţine de realizarea Aqua Park-ului presupune costuri mult mai mari, care pot ajunge 30 milioane euro. Proiectul cuprinde două zone de bazine, la interior şi exterior, cu cel puţin două bazine de dimensiuni mari, variate tobogane, spa, spaţiu pentru copii cu bazine adaptate pentru cei de vârste mici, locuri de joacă special amenajate etc. Viziunea preliminară a municipalităţii este realizarea acestui proiect în parteneriat cu o firmă privată, care să fie selecţionată în baza procedurilor de achiziţie publică, Primăria urmând să concesioneze terenul stabilit către firma privată selectată transparent.
„În această zonă a oraşului am identificat un teren în proprietatea municipiului care este în acest moment liber de sarcină, cu destinaţie zonă verde de agrement/parcuri sportive, pe locaţia fostei pepiniere Becaş (lângă „Cartierul Armatei”). Suprafaţa totală este de 16.5 hectare – conform extrasului de carte funciară pe care îl avem. Terenul este administrat de RADP Cluj, regie aflată în subordinea Consiliului Local Cluj-Napoca. Este momentan singurul teren pe care îl avem disponibil pentru un asemenea proiect, solicitat de comunitatea clujeană pe parcursul timpului. Din cele 16 hectare, o suprafaţă de aproximativ 12 hectare poate fi alocată construirii unui Aqua Park cu dotări moderne, iar pe restul suprafeţei de 4 hectare avem în vedere amenajarea unei baze sportive pentru performanţă, pentru fotbal, pentru U Cluj, dar şi celelalte echipe care au performanţă. În privinţa noii baze sportive, subliniez că am pornit de la premisa că cea mai importantă datorie faţă de sport, a autorităţilor locale, este să creeze infrastructură sportivă. Acum, la Cluj-Napoca, avem un stadion şi o sală polivalentă la standarde europene, dar trebuie să creăm mai multe baze sportive pentru a susţine sportul de performanţă în oraşul nostru. În ceea ce priveşte sportul de masă, avem complexul din Gheorgheni, unde clujenii au acces liber la cea mai modernă bază sportivă din istoria Clujului. Pe acest model, „în oglindă”, dorim să realizăm o bază sportivă şi în cartierul Mănăştur (zona „La Terenuri”), astfel încât să încurajăm cât mai mulţi clujeni să facă mişcare şi să oferim facilităţi moderne pentru timp liber şi sport”, a declarat primarul Emil Boc.
Următorii paşi necesari în vederea construirii acestor două obiective de infrastructură în zona Bazei sportive Gheorgheni sunt realizarea unor studii (fezabilitate, oportunitate) şi a unui masterplan, în baza cărora autoritatea locală să poată realiza parteneriatul cu un investitor pregătit să dezvolte proiectul pentru Aqua Park.







Publică comentariul