
Investiție de aproape 6.000.000 lei, pentru creșterea ofertei educaționale, la universitate clujeană






Joi, 14 martie 2019, va fi lansat la Cluj-Napoca proiectul „Educație și formare competitivă pe piața muncii – EduForm”.
Proiectul pentru creșterea ofertei educaționale, „Educație și formare competitivă pe piața muncii – EduForm”, va fi lansat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca (USAMV). Partenerul universității în acest demers este Asociația Center for Health Research (CHR). Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 30 luni (8 februarie 2019 – 7 august 2021).
Obiectivul general al proiectului este creșterea și diversificarea ofertei educaționale a USAMV Cluj-Napoca, precum și a relevanței acesteia pe piața muncii.
Universitatea clujeană a anunțat că urmărește diversificarea ofertei de programe de studii, precum și consolidarea măsurilor de asistență educațională. Prin oferta educațională optimizată, proiectul vizează patru sectoare economice cu potențial competitiv:
● bioeconomie;
● procesarea alimentelor și a băuturilor;
● tehnologia informațiilor și comunicațiilor;
● energie și management de mediu.
În același sens, proiectul urmărește corelarea ofertei educaționale cu domenii de specializare inteligentă: bioeconomie; tehnologia informațiilor și a comunicațiilor, spațiu și securitate; energie, mediu și schimbări climatice; sănătate.
Prin „Educație și formare competitivă pe piața muncii – EduForm” se urmărește și creșterea gradului de angajabilitate în rândul absolvenților.
Scopul proiectului este de a genera un efect pozitiv pe termen lung datorită îmbunătățirilor pe care le va aduce ofertei educaționale a USAMV Cluj-Napoca. Astfel, va fi crescut gradul de aplicabilitate a studiilor și vor fi stabilite contacte între viitorii angajați și agenții socio-economici ca potențiali angajatori. Se urmărește prim acest proeiect creșterea gradului de angajabilitate în rândul absolvenților de învățământ terțiar, ca urmare a dobândirii competențelor cerute de piața muncii.
Grupul țintă al proiectului „Educație și formare competitivă pe piața muncii – EduForm”.
Grupul țintă al proiectului este format din: personal didactic implicat în dezvoltarea și derularea a șase cursuri complementare cu componentă aplicativă și a trei programe de studii din cadrul Colegiului Universitar înființat prin proiect (55 cadre didactice); 300 studenți din ultimul an Licență/Masterat, din care 20% cu domiciliul în zona rurală, care vor participa la cursurile complementare organizate la nivel de facultate; 60 cursanți, absolvenți de liceu cu sau fără bacalaureat, din care 20% cu domiciliul în zona rurală, care vor participa la programele de studii din cadrul colegiului universitar înființat prin proiect.
Principalele activități ale proiectului „Educație și formare competitivă pe piața muncii – EduForm”.
Principalele activități ale proiectului sunt: formarea teoretică, practică și prin schimb de experiență a cadrelor didactice; pregătirea cursurilor transversale cu caracter aplicativ destinate studenților; derularea cursurilor transversale cu caracter aplicativ destinate studenților; dezvoltarea și autorizarea programelor de educație terțiară non-universitară din domeniile de specializare specifice USAMV Cluj-Napoca; pilotarea și furnizarea programelor de studii terțiare non-universitare; renovarea și dotarea de spații necesare desfășurării activității educaționale terțiare non-universitare și universitare dezvoltate în cadrul proiectului; selecție, management, monitorizare și sprijin grup țintă; consilierea profesională a participanților; monitorizare și evaluare programe educaționale implementate; informare și publicitate; managementul proiectului.
Lansarea proiectului ”Educație și formare competitivă pe piața muncii – EduForm” va avea loc în data de 14 martie 2019, de la ora 14:00, în Amfiteatrul ”Regina Maria” din cadrul Institutului pentru Științele Vieții, aflat în campusul USAMV Cluj-Napoca.
Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 30 de luni (8 februarie 2019 – 7 august 2021) și este în valoare totală de 5.845.294,54 lei, cu co-finanțarea Uniunii Europene în valoare de aproape 5.000.000 lei.






Publică comentariul