
Elevii sunt aşteptaţi în noul an şcolar în clădiri renovate şi dotate cu butoane de panică






O parte din elevii clujeni sunt aşteptaţi în noul an şcolar în clădiri renovate şi modernizate. Şcoala Ion Agârbiceanu şi Liceul Avram Iancu au fost extinse şi complet renovate. Pentru Şcoala Ioan Bob, a fost complet renovată clădirea monument istoric din str. Memorandumului nr. 22. Toate cele trei unităţi de învăţământ au fost dotate cu mobilier nou şi cu material didactic modern: table interactive, calculatoare, laptop-uri etc.
Suma totală investită în ultimul an în extinderea, modernizarea, repararea şi dotarea şcolilor din municipiu este de 60 de milioane lei, anunţă Primăria Cluj-Napoca.
– Investiţia realizată la Şcoala Ion Agârbiceanu se ridică la suma de 22,8 milioane lei.
– Investiţia realizată la Liceul Avram Iancu se ridică la suma de 8,2 milioane lei.
– La clădirea monument istoric din str. Memorandumului nr. 22, noul sediu al Şcolii Ioan Bob, au fost realizate 14 săli de clasă şi 2 laboratoare, în urma unei investiţii de 6,1 milioane lei.
– Investiţia în derulare în modernizarea Liceului Mihai Eminescu va fi finalizată în luna decembrie. Această investiţie constă în modernizarea, extinderea şi mansardarea corpului de clădire existent, construirea unui corp nou de clădire, cu sala multifuncţională şi construirea unei săli de sport noi. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 14,6 milioane lei.
– Pentru a asigura desfăşurarea în bune condiţii a noului an scolar 2016 – 2017, Primăria municipiului Cluj-Napoca a realizat lucrări de întreţinere şi reparaţii, în valoare totală de 8,7 milioane lei, la un număr de 85 de unităţi şcolare.


sursa foto: Primăria Cluj-Napoca
Şcolile din municipiul Cluj-Napoca sunt dotate şi cu butoane de panică. Aceste butoane, amplasate în locuri accesibile cadrelor didactice, paznicilor şi elevilor, sunt conectate la dispeceratul Poliţiei municipiului. În cazul unui incident, butonul de panică este apăsat, iar cel mai apropiat echipaj de poliţie se deplasează imediat la şcoală.
Acest proiect a fost iniţiat în anul 2010, fiind achiziţionate 66 de butoane de panică. În perioada imediat următoare, primăria anunţă că va achiziţiona centrale de transmisie alarmă pentru fiecare buton. Valoarea totală a acestor centrale este de aproximativ 30.000 lei. Această îmbunatăţire a sistemului de securitate cu butoane de panică se va realiza în aproximativ 20 de zile.
De asemenea, se vor monta butoane de panică şi în şcolile sau liceele care funcţionează în clădiri noi.
La ora începerii cursurilor şi la încheierea acestora, la intrarea fiecărei şcoli va fi prezent un poliţist local, un poliţist din poliţia naţională sau un jandarm. Poliţia locală, poliţia naţională şi jandarmeria, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, vor efectua în preajma şcolilor acţiuni pentru prevenirea absenteismului şi a consumului de substanţe halucinogene.







Publică comentariul