×

Degustări de produse tradiţionale, parada portului popular şi scenete de teatru la Festivalul Produselor Tradiţionale Româneşti

Evidențiate

Degustări de produse tradiţionale, parada portului popular şi scenete de teatru la Festivalul Produselor Tradiţionale Româneşti

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Luni, 23 aprilie, între orele 10:00 – 16:00, la Centrul pentru Biodiversitate din campusul USAMV Cluj-Napoca va avea loc Festivalul Produselor Tradiţionale Româneşti.

Evenimentul se află la a XI-a ediţie şi este organizat de studenţii din anul IV la Facultatea de Agricultură, programul de studii Ingineria mediului, în cadrul disciplinei „Controlul şi Certificarea Produselor”.

Prin acest demers, studenţii încearcă an de an să reînvie tradiţiile culinare din localităţile de baştină şi să introducă participanţii în lumea plină de culoare şi gust a bunicilor şi străbunicilor.

În programul evenimentului se înscriu:
● Degustare de produse tradiţionale din mai multe zone ale ţării şi expoziţia foto semnată de Patricia Toma – „Bisericile de lemn din Sălaj” (între orele 10:00 – 11:00);
● Parada portului popular, prezentată de studenţi (11:00 – 11:30);
● „Sceneta de plecare a oilor în munte” (11:30 – 12:00);
● „Sceneta coborârii oilor de la munte” (12:30 – 13:00);
● Lansare de carte – Salvarea fermei ţărăneşti, de Avram Fiţiu (ediţie adăugită, 13:00 – 14:00);
● Prezentări caiete de sarcini pentru mai multe produse tradiţionale (14:00 – 16:00).

La Festivalul Produselor Tradiţionale Româneşti vor putea fi degustate produse specifice, între care: plăcintă pe lespede de Câmpeni, cornuleţe de Sebeş, brânză de Sângeorz, plăcintă cu leurdă de Hurez, plăcintă cu silvoiţă de prune de Teiuş, mălai în lapte de Chiochiş, gomboţi cu prune de Chinteni, prăjitură cu mere de Ciucea, plăcintă cu lobodă de Cugir, sarmale cu păsat de Gherla, prăjitură foi cu bulion de Unirea, brânză de Ieud, kurtos de Inuc, prune cu nuci în vin de Zain (Republica Moldova), cremă de brânza de Simeria, pâine de mălai de Călineşti Oaş, plăcintă pe lespede de Bilbor, mălai dulce de Jibou, telemea de Unirea, cârnaţi de Poiana Ilvei.

Evenimentul este organizat de USAMV Cluj-Napoca, prin Facultatea de Agricultură.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail