Film – Kingsman: Cercul de aur – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Spioni din lumea nouă, alături de cei englezi, americani cu lasouri sau gentlemeni îmbrăcaţi la patru ace, toţi cu un comportament impecabil, până în momentul în care nevoia cere aptitudini de luptător de mare clasă; combinaţia de eleganţă şi calm englezesc cu senzaţia de comercial şi acţiune americană, fac o combinaţie interesantă, demnă de a fi transpusă pe marele ecran.

Din noua ecranizare, care aduce în faţa publicului o combinaţie de american cu englezesc, fac parte nume sonore ale celei de-a şaptea arte, printre care: Taron Egerton, Julianne Moore, Colin Firth, Halle Berry, Elton John, Jeff Bridges, Pedro Pascal. Regia este semnată de Matthew Vaughn.

sursa video: YouTube

Kingsman: The golden circle (Kingsman: Cercul de aur) este un film de acţiune, aventuri şi comedie. Ecranizarea reprezintă o îmbinare a ceea ce este clasic şi tipic englezesc, cu ceea ce are mai de seamă America, la nivel de brand de ţară: costumul elegant care îmbracă un domn manierat, cu alură tinerească, alături de tipicul cowboy, purtător de mustaţă şi obligatoriu băutor de whisky. O combinaţie originală şi interesantă care apare în film este stilul anilor 50 cu elemente de ştiinţă şi imaginaţie, dar nu foarte departe de o realitate foarte posibilă şi probabilă.

Imaginile din film aduc, datorită stilurilor combinate, o stare deosebită. Filmul nu trece neobservat şi rămâne în amintire datorită imaginilor. Unele dintre ele sunt de o frumuseţe rară, altele mai reci, adaptate mediului, dar toate de calitate. Felul în care au fost îmbinate scenele este unul profesionist şi se simte atenţia acordată detaliilor semnificative.

Acţiunea şi partea de imagine merg mână în mână în Kingsman: Cercul de aur. Partea de început, este cea care de altfel atrage instant atenţia, mai ales iubitorilor filmelor de acţiune. Cadrele sunt destul de scurte, dar bine realizate şi îmbinate. Totul are o aură foarte pronunţată de realism, deşi este evidentă imposibilitatea acestei realităţi. Cea mai populară formă de accentuare a unor detalii este utilizarea imaginilor filmate cu încetinitorul (slow motion). Acţiunea intensă, mişcările originale şi obiectele folosite în luptă, toate capătă momentul lor de strălucire sub lumina slow-motion-ului.

Actorii din rolurile principale aduc sarea şi piperul în toată această poveste cu spioni şi servicii secrete secrete. Eleganţa şi prestanţa britanică a lui Colin Firth se potriveşte cu stilul specific american a lui Jeff Bridges, iar în luptă, lasoul tipic american alături de umbrela multifuncţională englezească, reuşesc să se completeze de minune.

Kingsman: The golden circle (Kingsman: Cercul de aur) este un film care merită văzut, în special de cei care apreciază în mod deosebit filmele de acţiune şi spionaj.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *